Bayern München breekt met Kovac

Reacties

Bayern München heeft zondagavond afscheid genomen van hoofdtrainer Niko Kovac. De 48-jarige Kroaat mag niet meer verder na de doffe dreun die Bayern een dag eerder incasseerde in de uitwedstrijd bij Eintracht Frankfurt (5-1). De beslissing is in gezamenlijk overleg met Kovac genomen, deelt Bayern mee.

Bayern München breekt met Kovac
© Pro Shots

Al sinds de start van het seizoen was het onrustig rond Kovac in München. In de vorige jaargang legde hij met Bayern weliswaar beslag op de landstitel en DFB-Pokal, maar dit seizoen ging het een stuk minder. Bayern verloor in augustus de strijd om de Duitse Supercup en won slechts de helft van zijn eerste tien competitieduels, tegenover drie gelijke spelen en twee nederlagen.

De laatste weken overheerste de onvrede in de directie. Via de Duitse pers kwam al naar buiten dat Karl-Heinz Rummenigge en Uli Hoeness de zoektocht naar een opvolger van Kovac waren gestart. Daarbij werd ook nadrukkelijk de naam van Ajax-trainer Erik ten Hag genoemd. Hij werkte in het verleden bij het tweede elftal in München.

Reactie Overmars
Directeur voetbalzaken Marc Overmars zei in reactie op de geruchten rondom Ten Hag dat Ajax met iedereen meedenkt, ook met een trainer. 'Ik ben alleen maar blij met die interesse van Bayern', zei Overmars afgelopen week in gesprek met FOX Sports. 'Hoe meer clubs interesse hebben: hoe beter hij het doet. Dat is een goed teken. Weet je, je moet altijd realistisch blijven: als zulke grote clubs op je afkomen, hoe vaak krijg je de kans? We zullen er altijd naar kijken.'

Zittend trainer Kovac kreeg ondertussen herhaaldelijk vragen over zijn toekomst, maar gaf voortdurend aan ervoor te willen vechten. Na de stevige nederlaag van zaterdag in Frankfurt zei hij 'geen idee' te hebben wat hem stond te wachten. Inmiddels is duidelijk dat die wedstrijd zijn laatste is geweest als eindverantwoordelijke bij Bayern.

'De verrichtingen en resultaten van ons team in de afgelopen weken zeiden ons dat we actie moesten ondernemen', zegt voorzitter Rummenigge nu op de clubwebsite. 'Op basis hiervan hebben Uli Hoeness, Hasan Salihamidzic en ik een open en serieus gesprek gevoerd met Niko Kovac, met als uitkomst dat Niko niet langer de trainer is van Bayern München.'

'We betreuren deze ontwikkelingen', voegt Rummenigge toe. 'Namens Bayern dank ik Niko voor zijn werk, in het bijzonder voor de verovering van de dubbel in het vorige seizoen.'

Flick neemt het over
Assistent-trainer Hans Flick staat de komende week voor de groep in de wedstrijden tegen Olympiakos Piraeus (woensdag) en Borussia Dortmund (zaterdag). Voor de periode die daarna komt gaan meerdere namen rond, waaronder dus die van Ten Hag. De trainer van Ajax zou concurrentie hebben van Thomas Tuchel (Paris Saint-Germain), Mauricio Pochettino (Tottenham Hotspur) en de nu nog clubloze José Mourinho.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.