'Bayern München absolute topfavoriet voor de Champions League'

Reacties

Er zijn nog acht clubs over in de Champions League, die de komende anderhalve week in sneltreinvaart wordt afgemaakt. Richting de start van de Final Eight in Lissabon stelden we aan jullie de vraag wie het miljardenbal gaat winnen. Het resultaat was overduidelijk: Bayern München is de absolute topfavoriet.

'Bayern München absolute topfavoriet voor de Champions League'
© UEFA

De regerend kampioen van Duitsland plaatste zich overtuigend voor de kwartfinale door Chelsea over twee duels met 7-1 te verslaan. Robert Lewandowski was tegen de Londenaren bij alle zeven goals direct betrokken. Dat de Poolse spits al het hele seizoen in topvorm verkeert, zal ongetwijfeld hebben meegewogen in jullie afweging om Bayern tot topfavoriet voor de eindzege te bombarderen.

Met zestig procent van de stemmen bestaat daar geen twijfel over. Manchester City is met vijftien procent de club die daarna de meeste kans wordt toegedicht op de eindzege, vóór Barcelona en Atlético Madrid (8%). Paris Saint-Germain is met slechts vier procent van de stemmen in jullie ogen niet meer dan een outsider. De kampioen van Frankrijk opent de Final Eight woensdag met de kwartfinale tegen Atalanta.

Donderdag treffen Atlético Madrid en RB Leipzig elkaar. De winnaar van dat duel speelt in de halve finale tegen Atalanta of PSG. Vrijdag staan Barcelona en Bayern München tegenover elkaar in een absolute Europese klassieker en de laatste confrontatie gaat zaterdag tussen Manchester City en het Olympique Lyon van Memphis Depay.

Deze week staat er in VI een groot verhaal het succes van Bayern, dat dankzij de democratische dictatuur van Flick de topfavoriet is voor de Champions League. Donderdag verschijnt dat verhaal op VI PRO.

Wo 12 aug. 2020

Do 13 aug. 2020

Vr 14 aug. 2020

Za 15 aug. 2020

Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.