Bayern meldt zich naast Ajax op magische avond Renato Sanches

Reacties

Bayern München heeft zich naast Ajax aan kop van Groep E in de Champions League genesteld, al hebben de Amsterdammers nog wel een beter doelsaldo. Benfica werd op eigen veld aan de kant gezet, bij de Duitsers was er een opmerkelijke en emotionele hoofdrol voor talent Renato Sanches.

Bayern meldt zich naast Ajax op magische avond Renato Sanches
Benfica
Benfica
0 - 2
Bayern München
Bayern München

Vlak na de loting voor de poulefase was de conclusie voor wat betreft Groep E voor veel mensen al helder. Bayern zou wel groepswinnaar worden, daarachter moesten Ajax en Benfica het maar gaan uitvechten voor het tweede ticket voor de knock-outfase. De Duitsers en Portugezen zagen woensdag hoe Ajax eerder op de avond uiteindelijk simpel afrekende met AEK Athene en wisten dat ze bij een overwinning voorlopig aan kop zouden gaan met de Amsterdammers. Die eer was dus uiteindelijk voor Bayern.

De meest opvallende naam in de basisopstelling van trainer Niko Kovac (die zijn Champions League-debuut maakte) was die van Sanches. Het nog altijd pas 21-jarige Portugese talent brak al op jonge leeftijd door bij Benfica, verhuisde daarna naar Bayern, maar is vooralsnog niet uit de verf gekomen. Ook een verhuurperiode aan Swansea City werd geen succes, uitgerekend tegen zijn oude liefde mocht hij weer eens in de basis beginnen. Het waren pas zijn eerste speelminuten van dit seizoen, hij zat zelfs pas één keer eerder bij de wedstrijdselectie.

VI's Süleyman Öztürk bespreekt de Champions League-avond.

Het waren voor rust echter twee van de drie ervaren spelers voorin die de show stalen. Na een zeer fraaie actie over links legde Franck Ribéry de bal af op de meegelopen linksback David Alaba, die met zijn lage voorzet Robert Lewandowski bereikte. De Poolse goalgetter hield even in, maar schoot vervolgens koeltjes de 0-1 binnen. Het derde 'oudje' was Arjen Robben, maar hij meldde zich pas na rust nadrukkelijk. De Nederlander was zéér fraai betrokken bij de tweede goal, al ging de aandacht volledig naar de uiteindelijke doelpuntenmaker: Sanches.

Na een door hemzelf opgezette aanval kan Renato Sanches simpel de 0-2 binnentikken.
Na een door hemzelf opgezette aanval kan Renato Sanches simpel de 0-2 binnentikken.

Nadat Robben met een schitterende hakbal op de eigen helft Sanches aan het werk had gezet, ging het op de counter razendsnel. De Portugees stoomde op, bereikte Lewandowski met een mooie voetbeweging en kreeg de bal via Ribéry en James Rodríguez een paar tellen later op een presenteerblaadje: 0-2. Het was een magisch moment voor de niet juichende Sanches in 'zijn' Lissabon, wat nóg specialer werd door de staande ovatie die hij na zijn goal van het thuispubliek kreeg.

Een échte vuist kon Benfica in het vervolg niet maken tegen Bayern - waar Robben de volledige negentig minuten mocht blijven staan - waardoor het bij 0-2 bleef. Over twee weken gaat Ajax op visite in Duitsland, terwijl Benfica naar Griekenland afreist.

UEFA Champions League

Stand Groep E UEFA Champions League 2018/2019

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
4
2
0
15-5
+10
14
2
Ajax
6
3
3
0
11-5
+6
12
3
Benfica
6
2
1
3
6-11
-5
7
4
AEK Athens
6
0
0
6
2-13
-11
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Ajax-watcher Freek Jansen bespreekt de ruime zege van Ajax op AEK Athene.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.