Bayern maakt titelfeest compleet met treffers Robben en Ribéry

Reacties

Bayern München is voor de zevende keer op rij kampioen van Duitsland geworden. De formatie van trainer Niko Kovac stelde zaterdag de titel veilig door te winnen van Eintracht Frankfurt. De afscheid nemende Arjen Robben en Franck Ribéry scoorden allebei tijdens hun laatste Bundesliga-wedstrijd.

Bayern maakt titelfeest compleet met treffers Robben en Ribéry
Bayern München
Bayern München
5 - 1
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt

In Duitsland moest men wat jaren terug voor de laatste keer dat de titelstrijd pas op speeldag 34 werd beslist. Bayern had de titel een week geleden al kunnen pakken door RB Leipzig te verslaan, maar in de Oost-Duitse stad eindigde het in 0-0. Dortmund kwam daardoor ook nog dichterbij, maar Bayern had op de laatste speeldag alles in eigen hand. Zelfs een gelijkspel zou voldoende zijn, aangezien Dortmund een veel minder doelsaldo had. Frankfurt had aan de andere kant de punten hard nodig in de strijd om een Europees ticket.

Bayern kende een uitstekende start in de eigen Allianz Arena, kort nadat de Robben, Ribéry en Rafinha werden uitgezwaaid door het publiek. Het drietal begon op de bank en zag Kingsley Coman al na vier minuten de score openen op aangeven van Thomas Müller. De afronding van de Fransman was uiterst koel na een splijtende steekpass van Müller. Bayern bleef daarna sterk en scoorde via Serge Gnabry na 26 minuten ook. De treffer ging echter niet door nadat de VAR had geconstateerd dat Robert Lewandowski kort voor de goal buitenspel stond.

Frankfurt-trainer Adi Hütter bracht na de rust meteen Sébastien Haller voor Jonathan de Guzman. Een goede zet, want de voormalig spits van FC Utrecht maakte na vijftig minuten gelijk. De bal kwam uit een hoekschop tegen de lat en Haller stond paraat om binnen te werken. Zo was het even schrikken voor Bayern, maar David Alaba stelde al snel orde op zaken door uit de rebound na een schot van Müller voor 2-1 te zorgen. Toen invaller Renato Sanches er 3-1 van maakte, was de wedstrijd eigenlijk al beslist.

Het was voor Kovac het signaal om de afscheid nemende Robben en Ribéry te brengen. Eerst kwam de ervaren Fransman voor Coman, enkele minuten later stond Robben gretig als altijd langs de kant om Gnabry te vervangen. Beide veteranen gingen op jacht naar een doelpunt in hun laatste Bundesliga-wedstrijd. Dat lukte Ribéry als eerst. De aanvaller snelde vanaf de linkerflank het strafschopgebied in, omspeelde enkele verdedigers en wipte de bal over keeper Kevin Trapp: 4-1. Hij kreeg wel een gele kaart omdat hij zijn shirt uittrok.

Robben zorgde er na de 4-1 voor dat er snel werd afgetrapt, want ook hij wilde scoren. De 35-jarige Nederlander slaagde daar zes minuten na Ribéry in. Lewandowski gaf de bal door de lucht mee aan David Alaba. De Oostenrijker zag Robben vrij staan, passte en zag de aanvaller er 5-1 van maken. Het betekende Bundesliga-treffer nummer 99 voor Robben. Het bleek ook de laatste competitiegoal van het seizoen voor Bayern, waarna het feest losbarstte in de Allianz Arena.

Borussia Mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach
0 - 2
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Dortmund moest winnen bij Borussia Mönchengladbach en vervolgens hopen dat Frankfurt zou winnen van Bayern. Dat eerste lukte. Vlak voor rust sloeg Jadon Sancho toe. Marco Reus gaf de bal vanaf links in twee instanties voor en hoewel de bal over de achterlijn leek, liet scheidsrechter Manuel Gräfe doorspelen. Sancho was er als de kippen bij om raak te schieten: 0-1.

De tweede treffer van Dortmund liet niet lang op zich wachten. Na 54 minuten was Reus het eindstation van een vloeiende aanval van de bezoekers. Axel Witsel passte op Christian Pulisic, die op het juiste moment voorgaf op Reus. De bal binnen tikken was een koud kunstje voor de aanvoerder van Dortmund. De formatie van trainer Lucien Favre was de sterkste ploeg, maar kon de titel vergeten gezien de tussenstand bij Bayern-Frankfurt.

Zo kan Dortmund terugkijken op een fantastisch seizoen met 76 punten en slechts twee punten minder dan kampioen Bayern, maar het zal voor Favre en co toch minder goed voelen. Dortmund stond lang bovenaan in Duitsland en liet Bayern in de tweede seizoenshelft dichterbij komen. Het lukte de geelzwarten uiteindelijk niet om de koppositie vast te houden.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2018/2019

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
88-32
+56
78
2
Borussia Dortmund
34
23
7
4
81-44
+37
76
3
RB Leipzig
34
19
9
6
63-29
+34
66
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.