Bayern lachende derde: Weghorst verslaat Bosz, Mainz stunt tegen Leipzig

Bayern heeft de concurrentie weer de nodige punten zien morsen. RB Leipzig en Bayer Leverkusen dreigen verder achterop te raken in de strijd om de Duitse titel na hun nederlagen tegen respectievelijk VfL Wolfsburg en FSV Mainz 05.

Bayer Leverkusen
0 - 1
VfL Wolfsburg

Wout Weghorst deed de laatste drie Bundesliga-duels van zich spreken als goalgetter. De Oranje-international sleepte er een clubrecord mee binnen, maar de oogst qua punten was aan de wat magere kant met vijf punten. Tegen Bayer Leverkusen was het omgekeerde het geval, want Weghorst stond droog maar stapte wel als winnaar van het veld.

Leverkusen, waar Timothy Fosu-Mensah in de tweede helft zijn Bundesliga-debuut maakte, keek na ruim een half uur tegen een achterstand aan. De treffer van Ridle Baku stelde de thuisploeg voor onoverkomelijke problemen. Na een uur kwam Weghorst net tekort om de marge te vergroten, maar het had geen gevolgen voor het resultaat. Tekenend voor de aanvallende onmacht van de Bosz Babes was dat Daley Sinkgraven met zijn schot van afstand in de slotfase voor het eerste gevaar zorgde na rust.

FSV Mainz 05
3 - 2
RB Leipzig
RB Leipzig

FSV Mainz had vorige week gestunt met een gelijkspel tegen Borussia Dortmund. Dat opgedane vertrouwen leverde midweeks niets op tegen Wolfsburg, maar vertaalde zich in veerkracht in het duel met RB Leipzig. Met Jeremiah St. Juste in de basis en Jean-Paul Boëtius op de bank werd in de eerste helft tot twee keer toe een achterstand ongedaan gemaakt. Moussa Niakhaté was daarbij de gevierde man. De Franse verdediger maakte de goals van Marcel Halstenberg en Tyler Adams ongedaan.

Vroeg in de tweede helft nam Mainz zelfs een voorsprong via Leandro Barreiro, waarmee de eerste zege sinds 22 november in het vizier kwam. Sterker nog, Leipzig was niet bij machte de nummer zeventien van de Bundeliga pijn te doen.

FC Augsburg
FC Augsburg
2 - 1
Union Berlin

Union Berlin moest meer terrein prijsgeven in de strijd om de Europese tickets. Drie dagen na de nipte nederlaag tegen RB Leipzig verkeken Die Eisern zich op FC Augsburg, dat de winst dankte aan de scoringsdrift van Florian Niederlechner. Zijn twee treffers bleken genoeg voor de overwinning, ook omdat Marcus Ingvartsen bij een stand van 2-1 een strafschop miste. De Deense aanvaller, die wel de eerste Berlijnse goal had gemaakt, zag zijn inzet worden gestopt door doelman Rafal Gikiewicz.

Arminia Bielefeld
1 - 5
Eintracht Frankfurt

Eintracht Frankfurt handhaafde zich in de brede subtop van de Bundesliga. In een tijdsbestek van acht minuten werd de voldoende basis gelegd voor de zege op Arminia Bielefeld. André Silva opende in de 25ste minuut het dolle doelpuntenfestijn voor de gasten, die in de 33ste minuut dankzij goals van Filip Kostic en weer Silva al met 0-3 leidden. De tegentreffer van Sergio Cordova liet niet lang op zich wachten, maar bleek allerminst de voorbode van een spectaculaire comeback. Een eigen doelpunt van Joakim Nilsson en een goal van invaller Luka Jovic maakte de uitslag alleen maar duidelijker.