Bayern houdt Ajax op remise bij Berghuis-debuut

Ajax heeft zaterdag tegen een uitgekleed Bayern München genoegen moeten nemen met een gelijkspel. In de Allianz Arena debuteerde Steven Berghuis en vervulde Joshua Zirkzee een hoofdrol.

Bayern München
2 - 2
Ajax
Ajax

Bayern-trainer Julian Nagelsmann had vorige week al aangegeven dat het oefenduel met Ajax een lastige opgave zou worden. De absentie van de nodige internationals na hun zomerse verplichtingen maakte het op voorhand een ongelijke strijd.

De Amsterdamse openingstreffer van Zakaria Labyad in de tiende minuut leek dat te onderstrepen. Met enig fortuin kreeg hij de bal voor zijn voeten om vervolgens zonder problemen de 0-1 te maken.

Ajax verzuimde de marge te vergroten via onder anderen Ryan Gravenberch en David Neres. De ploeg van Erik ten Hag mocht Remko Pasveer dankbaar zijn dat Bayern niet langszij kwam. Vijf minuten voor rust was de doelman wel gepasseerd. Eric Maxim Choupo-Moting tekende voor de gelijkmaker.

Het was aan Joshua Zirkzee te danken dat Ajax niet met een achterstand de kleedkamer opzocht na 45 minuten. De Nederlandse spits miste de ultieme kans op de 2-1. Perr Schuurs kon redding brengen vanwege het te grote getreuzel van Zirkzee voor het lege doel.

Het bleek uitstel van executie. Koud begonnen aan de tweede helft zette Tanguy Nianzou met een vliegende kopbal de 2-1 op het scorebord. De middenvelder profiteerde dankbaar van de door Sébastien Haller en Schuurs geboden ruimte.

Het Amsterdamse antwoord liet niet lang op zich wachten en kwam van Viktor Jensen. De Deense invaller schoot na een afgeslagen aanval de bal van afstand in het Beierse doel. Met onder anderen Daley Blind en Berghuis als verse krachten binnen de lijnen probeerde Ajax de zege te pakken. Het debuut van Berghuis bij Ajax leidde niet tot een zege, waardoor Nagelsmann zijn officieuze thuisdebuut bij Bayern zag uitmonden in een toch onverwacht gelijkspel.