Bayern en Lewandowski raken op stoom richting krachtmeting met Ajax

Reacties

Vier dagen voor de Champions League-ontmoeting met Ajax in Amsterdam heeft Bayern München vrij eenvoudig gewonnen van streekgenoot 1. FC Nürnberg. Het leverde Der Rekordmeister de voorlopige tweede plaats op, omdat RB Leipzig tegelijkertijd een pijnlijke nederlaag leed op bezoek bij SC Freiburg. Het gat met Borussia Dortmund bleef onveranderd groot. De koploper won de derby van Schalke 04.

Bayern en Lewandowski raken op stoom richting krachtmeting met Ajax
Bayern München
Bayern München
3 - 0
1. FC Nürnberg
1. FC Nürnberg

Bayern moest het net als vorige week tegen Werder Bremen (1-2) doen zonder de geblesseerde Arjen Robben, maar had geen enkele moeite om tegen Nürnberg de tweede zege op rij in de Bundesliga te boeken. Robert Lewandowski brak al in de negende minuut de ban door na een corner van Joshua Kimmich raak te koppen. Doelman Fabian Bredlow kwam te laat uit zijn doel om de achtste competitiegoal van de Pool te voorkomen.

Het Nürnberg van Virgil Misidjan (ex-Willem II) hoefde nog niet meteen te wanhopen, aangezien Bayern dit seizoen al meerdere malen moeite had de voorsprong vast te houden. De promovendus kwam echter geen moment in de buurt van een stunt. Nog voor rust maakte Lewandowski er 2-0 van, nadat een schot van Leon Goretzka op de lat uiteen was gespat. Vlak daarvoor had de dertigjarige spits nog een grote kans laten liggen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo had de ontmoeting tussen de twee clubs uit Beieren weinig weg van een echte derby. Bayern had ook na rust weinig te vrezen van Nürnberg en liep in de 56ste minuut via Franck Ribéry, die in de rebound raakschoot, nog uit naar een ruimere zege. Zo hield de regerend kampioen voor het eerst sinds 22 september weer de nul in de Bundesliga en kan de ploeg van Niko Kovac met vertrouwen toewerken naar de strijd om groepswinst met Ajax.

SC Freiburg
SC Freiburg
3 - 0
RB Leipzig
RB Leipzig

De gemakkelijke zege op Nürnberg leverde Bayern de voorlopige tweede plaats op, omdat RB Leipzig tegelijkertijd met harde cijfers onderuitging tegen SC Freiburg. De ploeg van Ralf Rangnick herstelde zich vorige week nog van de 1-0 nederlaag tegen VfL Wolfsburg door de topper van Borussia Mönchengladbach te winnen, maar hielp zaterdagmiddag het moeizaam draaiende Freiburg aan de eerste zege sinds eind oktober.

Leipzig is in eigen huis nog ongeslagen in de Bundesliga, maar won op vreemde bodem pas twee keer. Tegen Freiburg ging het al snel mis toen Nils Petersen in de rebound toesloeg. Vlak voor rust slikte Leipzig, dat met tien tegengoals tot aan deze speelronde de minst gepasseerde defensie van Duitsland had, de tweede tegengoal: een strafschop van Luca Waldschmidt. Mike Frantz zorgde in de 52ste minuut met een kopbal voor het slotakkoord.

VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg
2 - 2
1899 Hoffenheim
1899 Hoffenheim

Het VfL Wolfsburg van Wout Weghorst moest na de zeges van de laatste weken op RB Leipzig en Eintracht Frankfurt een pas op de plaats maken. 1899 Hoffenheim, waar Joshua Brenet op de bank bleef, riep de opmars een halt toe. Wolfsburg leidde halverwege met 2-1 door een eigen goal van Ermin Bicakic en een treffer van Daniel Ginczek, maar Andrej Kramaric – ook al aangever bij de vroege 0-1 van Ishak Belfodil – maakte er nog 2-2 van.

Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
1 - 0
FC Augsburg
FC Augsburg

Waar Schalke 04 door de nederlaag tegen Dortmund onderin blijft bungelen, neemt Bayer Leverkusen langzaam maar zeker afstand van de gevarenzone. Tegen het FC Augsburg van Jeffrey Gouweleeuw en Alfred Finnbogason boekte Die Werkself de derde zege in de laatste vier Bundesliga-duels. De Argentijnse spits Lucas Alario groeide in de 75ste minuut uit tot matchwinner door kort na zijn entree te scoren op aangeven van Lars Bender. 

Bundesliga

Stand Bundesliga 2018/2019

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
88-32
+56
78
2
Borussia Dortmund
34
23
7
4
81-44
+37
76
3
RB Leipzig
34
19
9
6
63-29
+34
66
4
Bayer Leverkusen
34
18
4
12
69-52
+17
58
5
Borussia Mönchengladbach
34
16
7
11
55-42
+13
55
6
VfL Wolfsburg
34
16
7
11
62-50
+12
55
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.