Bayern bezweert crisis dankzij uitblinkende Musiala en blunderende goalie

Bayern München heeft gedecideerd een einde gemaakt aan de slechte Bundesliga-reeks. Bayer Leverkusen was na 45 minuten al kansloos in Beieren.

Bayern München
4 - 0
Bayer Leverkusen

De tegenvallende resultaten in eigen land – vier duels op rij niet gewonnen - hadden de druk opgevoerd bij Bayern en in het bijzonder op Julian Nagelsmann. De trainer had dan ook weinig trek om acte de presence te geven op oktober-feesten in München, zoals de traditie is bij Der Rekordmeister.

Bij de hervatting van de Bundesliga na de interlandperiode weet Nagelsmann dat hij weer wat vaster in het zadel zit. Na 45 minuten zocht hij de kleedkamer op met de geruststellende gedachte dat de reeks zonder zege ten einde ging komen.

De gelukkige treffer van Leroy Sané – de bal ging via een Leverkusen-verdediger in het doel – was in de derde minuut de gewenste start. Dankzij goals van Jamal Musiala en Sadio Mané was de buit na 45 minuten al binnen.

In de tweede helft vervolgde Bayern de ingezette koers. Matthijs de Ligt, die na zijn plaats op de bank in het Champions League-duel met Barcelona in ere was hersteld als basiskracht, onderstreepte dat door van afstand het doel van Leverkusen onder vuur te nemen. Doelman Lukas Hradecky redde fraai en nam zo revanche voor zijn blunder bij de 2-0 van Bayern.

Niet veel later moest hij het hoofd weer buigen. Na een schitterende solo van de uitblinkende Musiala zette Mané de 4-0 op het scorebord. Maar er ging op advies van de VAR een streep door de goal. Een overtreding van De Ligt in de aanloop naar het doelpunt was de reden om een streep te halen door de 4-0. In de slotfase kwam die vierde Beierse goal er alsnog. Thomas Müller profiteerde dankbaar van een pijnlijke uitglijder van Hradecky.

Bayern, waar Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui in de slotfase binnen de lijnen kwamen, kwam niet in de problemen. Door de overwinning is de Beierse ploeg naar de gedeelde tweede plaats geklommen met een achterstand van twee punten op koploper Union Berlin, dat nog een wedstrijd achter de hand heeft.