Bayern bevestigt incident tussen Ribéry en Franse verslaggever

Reacties

Franck Ribéry moet bij de clubleiding van Bayern München op het matje verschijnen om uitleg te geven over een incident na de verloren topper bij Borussia Dortmund. De 35-jarige Fransman zou daarbij een journalist geslagen hebben.

Bayern bevestigt incident tussen Ribéry en Franse verslaggever

In gesprek met BILD bevestigt Hasan Salihamidzic, Sportdirekteur van Bayern, dat er inderdaad sprake is geweest van een incident met de Franse BEIN Sports-verslaggever Patrick Guillo. De boulevardkrant beschrijft zeer gedetailleerd dat Ribéry eerst gescholden zou hebben, vervolgens drie keer met de vlakke hand geslagen zou hebben en de journalist ook nog een flinke duw tegen de borst gegeven zou hebben. De Franse Bayern-aanvaller zou daarbij zo woest geweest zijn dat hij door meerdere mensen tegengehouden moest worden, voordat hij nog steeds woedend de bus instapte en vanuit daar nog een obsceen gebaar maakte.

Hoewel Salihamidzic geen details geeft over het incident, stelt hij wel dat Ribéry de clubleiding op de hoogte heeft gebracht. 'Hij heeft ons geïnformeerd dat hij met zijn landgenoot Patick Guillo, die hij al vele jaren kent, een ruzie heeft gehad. Wij hebben met Patrick Guillou nog zaterdagavond afgesproken dat we in een persoonlijk onderhoud met hen deze situatie willen bespreken en uit de wereld willen helpen. Guillou heeft erkend dat dat ook in zijn belang is.'

Volgens BILD is de ruzie ontstaan omdat de journalist in zijn analyse Ribéry aanwees als een van de schuldigen aan de 3-2 van Dortmund. De Fransman verloor de bal, waarna de thuisploeg toesloeg uit een counter. Van Ribéry is tevens bekend dat hij een moeizame relatie met de Franse pers onderhoudt.

De zaterdag was voor Bayern toch al frustrerend. Door de 3-2 nederlaag bij koploper Dortmund moet Bayern het vooralsnog doen met de vijfde plek. Het gat met de lijstaanvoerder is nu zeven punten. De clubleiding van de Beierse grootmacht heeft via de officiële kanalen nog geen uitspraken gedaan over het incident of eventuele sancties voor Ribéry, wiens contract komende zomer afloopt.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2018/2019

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
88-32
+56
78
2
Borussia Dortmund
34
23
7
4
81-44
+37
76
3
RB Leipzig
34
19
9
6
63-29
+34
66
4
Bayer Leverkusen
34
18
4
12
69-52
+17
58
5
Borussia Mönchengladbach
34
16
7
11
55-42
+13
55
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.