Bayern-back Davies juichte in verloren CL-finale tegen Chelsea voor Drogba

Reacties

De fans van Bayern München zullen er ongetwijfeld nog wel eens van wakker schrikken: de verloren Champions League-finale van 2012 tegen Chelsea. Acht jaar na die voor Bayern traumatische finale staan beide clubs weer tegenover elkaar én zit er een speler in de selectie die fan was van Didier Drogba, de man die de Duitse recordkampioen zoveel pijn deed tijdens de laatste ontmoeting.

Bayern-back Davies juichte in verloren CL-finale tegen Chelsea voor Drogba
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
0 - 3
Bayern München
Bayern München

Want pijnlijker kan het toch bijna niet. Alle voorwaarden leken immers aanwezig voor Bayern om voor het eerst sinds 2001 weer die Cup met de Grote Oren te winnen. In eigen stadion nota bene. Maar van een feeststemming in de Allianz Arena was geen sprake. Ja, heel even dan, toen Thomas Müller in de 83ste minuut voor de bevrijdende voorsprong zorgde. Vijf minuten later had Drogba echter alweer gelijkgemaakt uit een corner en daarna ging het helemaal mis voor Bayern.

Het begon met de gemiste strafschop van Arjen Robben (foto) in de verlenging. Daarna ging het van kwaad tot erger. In de strafschoppenserie gaf Bayern namelijk ook nog eens een voorsprong uit handen, nadat Juan Mata – de eerste nemer van Chelsea – had gemist. Ivica Olic en Bastian Schweinsteiger hielden hun zenuwen niet in bedwang, waarna Drogba oog in oog met Manuel Neuer wel ijzig kalm bleef en Chelsea de eerste eindzege in de Champions League bezorgde.

Za 19 mei 2012

Chelsea-fan
Met die historie in het achterhoofd deed Alphonso Davies in aanloop naar het eerste duel met Chelsea een opmerkelijke ontboezeming in gesprek met Kicker. 'Mijn vader is altijd een grote Chelsea-fan geweest. En ik was fan van Drogba', vertelde de negentienjarige Canadees, die zich dit seizoen als linksback in de basis heeft gespeeld bij Bayern. En dat zal zijn vader ongetwijfeld van gedachten doen veranderen. 'Ik weet vrij zeker dat hij meer van mij houdt dan van Chelsea.'

Alphonso Davies met Manuel Neuer, die in de Champions League-finale van 2012 wél trefzeker was in de penaltyserie.
© Pro Shots
Alphonso Davies met Manuel Neuer, die in de Champions League-finale van 2012 wél trefzeker was in de penaltyserie.

Davies zei het met een lach, maar het blijft natuurlijk saillant gezien de onderlinge historie van beide clubs. Al verzekerde Jupp Henyckes, trainer van Bayern tijdens de traumatische finale van 2012, in aanloop naar het weerzien tussen beide clubs dat de wond is geheeld. 'Die verloren Champions League-finale heeft bij de spelers, de staf en bij mij voor ongekende motivatie gezorgd.' Het resulteerde een jaar later in de CL-winst op Wembley, waar Robben als matchwinner zijn finest hour beleefde.

Bij Bayern lopen met Neuer, Jérôme Boateng en Thomas Müller acht jaar later nog steeds drie spelers rond die er al bij waren in de pijnlijke finale van 2012. Bij Chelsea stond alleen manager Frank Lampard toen op het veld. Hij zei hij in aanloop naar het heenduel met Bayern al dat hij rekent op zijn jonge spelers. Ook Davies waakt voor de kwaliteiten van het als underdog bestempelde Chelsea. 'Het wordt een lastige wedstrijd. Ze zijn een jong en hongerig team. We zullen er klaar voor zijn.'

'Chelsea-Bayern wordt een wedstrijd met veel doelpunten.'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.