Bayern-aanwinst Coutinho klaar voor Bundesliga-debuut

Reacties

Philippe Coutinho kan zaterdag zijn debuut in de Bundesliga maken. Bayern München-coach Niko Kovac neemt zijn aanwinst mee naar Gelsenkirchen, voor de uitwedstrijd tegen Schalke 04.

Bayern-aanwinst Coutinho klaar voor Bundesliga-debuut

Coutinho wil bij Bayern het plezier in het spelletje terugvinden, na een teleurstellende periode bij Barcelona. Bayern huurt de Braziliaans international voor één seizoen en heeft vervolgens de kans om hem voor 120 miljoen euro definitief over te nemen. Coutinho gaat bij Bayern spelen met rugnummer 10, tot vorig seizoen het nummer van Arjen Robben.

Op de persconferentie van donderdag bevestigde Kovac dat Coutinho bij zijn selectie zal zitten voor het duel van zaterdag. De technicus zal echter zeker niet in de basis beginnen. 'Hij is nog niet fit genoeg voor een basisplaats', zei Kovac. 'Dat zegt Philippe zelf ook. We nemen geen risico's met hem.'

Coutinho won deze zomer met Brazilië de Copa América. 'Hij is pas twee weken in training, dus hij moet nog wat goedmaken', aldus Kovac. Een andere aanwinst, Ivan Perisic, is wél fit genoeg om te kunnen beginnen tegen Schalke. De Kroaat draaide de gehele voorbereiding mee bij Internazionale en voelt zich goed. 'Hij is zeker een optie voor een basisplaats, aldus Kovac.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Philippe Coutinho
Meer over Philippe Coutinho
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.