Bassey krijgt kritiek voor rol bij tegengoal na blamage Nigeria

Reacties

Calvin Bassey heeft vrijdagavond een verrassende nederlaag geleden met Nigeria. Guinee-Bissau was in de kwalificatiereeks voor de Afrika Cup met 1-0 te sterk, waarbij Bassey niet vrijuit ging bij de enige goal van de wedstrijd.

Bassey krijgt kritiek voor rol bij tegengoal na blamage Nigeria
© CAF Online

Nigeria was de kwalificatiereeks voor de Afrika Cup in juni nog prima begonnen met overwinningen op Sierra Leone (1-0) en São Tomé & Príncipe (0-10). Vrijdag ging het echter mis. Door een doelpunt van Mama Baldé won Guinee-Bissau voor het eerst in de historie van Nigeria. De 27-jarige aanvaller van Troyes liep na een lange pass van achteruit uit de rug weg van Bassey en klopte Nigeria-doelman Francis Uzoho: 0-1.

Bekijk de goal hieronder.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Op die goal hadden The Super Eagles geen antwoord. Het komt de internationals van Nigeria op kritiek te staan in de lokale media. Ook Bassey ontkomt daar niet aan en krijgt een 4 van Pulse Sports. 'Slordig in balbezit en middelmatig in de verdediging. Dit was geen wedstrijd die Bassey graag zal terugkijken.' Complete Sports is milder met een 5, maar stelt dat de verdediger van Ajax 'stond te slapen bij de tegengoal'.

Bassey is zeker niet de enige international van Nigeria die het moet ontgelden, ook Napoli-topschutter Victor Osimhen en het Leicester City-duo Wilfred Ndidi en Kelechi Iheanacho gaven niet thuis. Zo miste Osimhen, dit seizoen al 25 keer trefzeker voor Napoli, op aangeven van de in de rust gewisselde Iheanacho de grootste kans van de wedstrijd. 'Hij stond vaker buitenspel dan dat hij op goal schoot', zag Pulse Sports.

Pech
Desondanks was bondscoach José Peseiro niet ontevreden over het spel van zijn ploeg. 'Ik vond ons de eerste dertig minuten goed spelen, maar we scoorden niet', zei de 62-jarige Portugees op zijn persconferentie. 'We hebben laten zien dat we beter zijn dan Guinee-Bissau, maar we hadden pech. Soms verliest de betere ploeg toch de wedstrijd. We verdienen meer, we hadden wel vijf of zes keer kunnen scoren.'

Maandag kan Nigeria laten zien dat de nederlaag tegen Guinee-Bissau inderdaad een incident was, omdat beide ploegen elkaar dan opnieuw treffen. 'Als we dezelfde prestatie leveren als vandaag, kunnen we hen op eigen veld met 3-0 verslaan. Je kan niet elke keer zoveel pech hebben', aldus Peseiro, die niet bang is om te worden ontslagen. 'Mijn team was de betere ploeg, het is een grap dat je begint over mijn ontslag.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Bassey
Meer over Bassey
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.