Basisspeler Tagliafico onder de indruk van eerzucht Messi

Reacties

Nicolás Tagliafico heeft in de nacht van zaterdag op zondag een basisplaats bij Argentinië, dat het opneemt tegen Colombia in de eerste groepswedstrijd op het toernooi om de Copa América.

Basisspeler Tagliafico onder de indruk van eerzucht Messi
Argentinië
Argentinië
0 - 2
Colombia
Colombia

Bondscoach Lionel Scaloni gaf tijdens een persconferentie zijn opstelling prijs en de Ajacied behoort tot de elf uitverkorenen. Samen met Nicolás Otamendi, Germán Pezzella en Renzo Saravia vormt Tagliafico de defensie van de tweevoudige wereldkampioen en Franco Armani verdedigt het doel. Op het middenveld staan Giovani Lo Celso, Leandro Paredes en Guido Rodríguez en Lionel Messi, Sergio Agüero en Ángel Di María vormen de geroutineerde aanval.

Bij de persconferentie schoof niet alleen Scaloni, maar ook Tagliafico aan. De Ajacied kreeg vooral vragen over Messi. 'Ik heb het geluk om met hem samen te spelen. Waar ik het meeste van onder de indruk ben, is zijn honger en zijn verlangen', zei Tagliafico.

Messi heeft de nodige littekens opgelopen bij de nationale ploeg. In 2007, 2015 en 2016 verloor de dribbelaar met Argentinië de finale van het Copa América-toernooi en in 2014 was Duitsland nipt te sterk in de eindstrijd van het WK. 'Hij blijft het maar proberen, ongelooflijk', meldde Tagliafico. 'Messi is kalm en tegelijkertijd hongerig als altijd.'

Na het nogal hectische WK, waarop het doek voor de Argentijnen in de tweede ronde viel, is Argentinië deze weken vooral uit op eerherstel. 'Belangrijk is niet alleen dat we positieve resultaten halen, het gaat er ook om op welke manier we die behalen. Het is heel belangrijk dat de fans zich weer identificeren met onze nationale ploeg', vertelde Scaloni.

De eeuwige puzzel: hoe krijg je Messi aan de praat bij Argentinië?
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.