Basaçikoglu krijgt zijn zin met vertrek bij Feyenoord

Reacties

Bilal Basaçikoglu vertrekt na vier seizoenen bij Feyenoord. De aanvaller heeft een contract voor drie jaar getekend bij de Turkse middenmoter Kayserispor. Basaçikoglu stond in Rotterdam nog tot medio 2020 onder contract.

Basaçikoglu krijgt zijn zin met vertrek bij Feyenoord

In totaal speelde Basaçikoglu 103 wedstrijden in het shirt van de Rotterdammers, waarin hij zevenmaal trefzeker was. Feyenoord nam hem in 2014 over van SC Heerenveen. Basaçikoglu werd bij Feyenoord nooit een vaste waarde in de aanvallende linie, dit seizoen speelde hij slechts dertien competitiewedstrijden. Na de afscheidswedstrijd van Dirk Kuijt gaf Basaçikoglu dan ook aan meer te willen spelen.

'Bilal had wat ons betreft zeker nog bij Feyenoord kunnen blijven', stelt technisch directeur Martin van Geel op de clubsite van Feyenoord. 'We hebben er echter begrip voor dat hij na een aantal jaren als vaak waardevolle invaller elders wil proberen een basisplek te veroveren. Als er dan een behoorlijk bod gedaan wordt, dwarsbomen wij hem zeker niet. We gunnen hem deze kans en wensen Bilal alle succes toe in Turkije.'

Basaçikoglu: 'Natuurlijk had ik gehoopt tot een vaste waarde uit te groeien in De Kuip, maar ik ben blij dat ik toch mijn bijdrage heb kunnen leveren in de succesvolle afgelopen jaren. Het was vooral fantastisch om onderdeel te zijn van het team dat de supporters eindelijk weer eens de landstitel kon bezorgen.'

Bij Kayserispor komt de jeugdinternational van Nederland en Turkije onder meer Deniz Türüç tegen, die in het verleden voor Go Ahead Eagles uitkwam. Basaçikoglu won met Feyenoord vier prijzen. Hij maakte het kampioenschap in 2017 mee en won verder de KNVB-beker in 2016 en 2018 en de Johan Cruijff Schaal in 2017.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bilal Basaçikoglu denkt aan vertrek: 'Ik wil spelen en het liefst niet in Nederland'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.