'Bartomeu wil opstappen voor Messi, Argentijn niet onder de indruk'

Reacties

De flink bekritiseerde Barcelona-voorzitter Josep Bartomeu is bereid om zijn functie neer te leggen, als dat betekent dat Lionel Messi zijn vertrekwens dan alsnog intrekt. Of dat laatste gaat gebeuren, is volgens de Spaanse sportkranten nog maar de vraag.

'Bartomeu wil opstappen voor Messi, Argentijn niet onder de indruk'
© Pro Shots

Het nieuws werd aanvankelijk naar buiten gebracht door TV3, maar inmiddels meldt zo'n beetje heel Spanje het. Bartomeu zou tegen Messi hebben gezegd dat hij best ontslag wil nemen, als de Argentijn dan alsnog bij Barcelona blijft en dat ook publiekelijk kenbaar maakt. Sterker nog: Messi zou dan naar buiten moeten brengen dat Bartomeu niet het grootste probleem van de club is. De ambtstermijn van de preses loopt in 2021 sowieso af, maar door het nieuws dat de grote vedette door de coach bij Barça wil vertrekken, is zijn positie nóg meer onder druk komen te staan.

Alle Spaanse media zijn het er dus wel over eens dat Bartomeu het bijzondere aanbod inderdaad ter tafel heeft gebracht, maar stellen ook dat het waarschijnlijk niet veel zal uithalen. Volgens Messi zitten de problemen bij de club dieper, en wil hij dus sowieso vertrekken. Hij is op zoek naar een succesvol project waarmee hij hoofdprijzen kan winnen, en dat ziet hij bij Barcelona niet zomaar meer gebeuren.

Ook wordt getwijfeld aan de intenties van Bartomeu. Spaanse media stellen dat er twee scenario's zijn, in beide gevallen komt de voorzitter er relatief goed vanaf. Óf Messi accepteert het aanbod en blijft, waardoor Bartomeu moet opstappen. In dat geval zou er waarschijnlijk een interim-voorzitter, die het beleid van het huidige bestuur kan voortzetten. Het andere scenario is dat Messi alsnog vertrekt, waarna Bartomeu zou kunnen zeggen dat hij het in ieder geval heeft geprobeerd, maar dat zijn aanwezigheid dus blijkbaar niet het grootste probleem is. Bovendien kan hij dan 'gewoon' aanblijven.

'Dat Messi weggaat bij Barcelona is beter voor zowel Messi als Koeman'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.