'Barcelona zoekt naar oplossing: veertig miljoen niet genoeg voor City'

Reacties

Barcelona hoopt nog altijd om Ferran Torres aan te trekken, maar Manchester City laat de Spaanse aanvaller niet gratis vertrekken. Manager Pep Guardiola zal zijn landgenoot echter niet tegenhouden.

'Barcelona zoekt naar oplossing: veertig miljoen niet genoeg voor City'
© Pro Shots

Torres staat woensdagochtend op de voorpagina van Sport. De Catalaanse sportkrant stelt dat Barça maximaal veertig miljoen euro wil betalen voor de 21-jarige vleugelspits, die vorig jaar voor 23 miljoen euro plus bonussen overkwam van Valencia. De financieel noodlijdende Catalanen kunnen zich een transfersom veroorloven als ze betaling kunnen uitstellen naar volgend jaar zomer.

Torres zou een transfer naar Camp Nou helemaal zien zitten, maar City wil volgens de Spaanse sportkrant minstens zestig miljoen euro hebben, een bedrag dat Barcelona niet kan betalen. De club zoekt nu naar een oplossing, omdat aanvallende versterking in januari broodnodig is voor trainer Xavi. Om die reden sprak Barça ook al met City over een winterse overstap van Raheem Sterling.

Guardiola ging dinsdag zonder namen te noemen in op de transfersituatie bij City. Eerst verwees de manager nog naar technisch directeur Txiki Begiristain, Torres' zaakwaarnemer of Barça, maar later zei hij: 'Ik heb altijd gezegd tegen mijn spelers dat ze niet moeten blijven als ze niet bij de club willen spelen. Doe het voor jezelf, maar ook voor de club. Het leven is te kort om vast te zitten aan een contract.'

'Maar tegelijkertijd geven we geen cadeautjes', vervolgde Guardiola. 'Als we de markt opgaan, vragen ze ook meer geld aan ons puur omdat we Manchester City zijn. Dus we gaan onze spelers niet gratis laten vertrekken. Er zal moeten worden onderhandeld...' Het is een duidelijk signaal aan Barcelona, dat al probeerde Philippe Coutinho te betrekken in de deal. City had daar naar verluidt geen oren naar.'

Vanwege de moeizame onderhandelingen met  Manchester City, ziet Barcelona in Chelsea-duo Hakim Ziyech en Timo Werner geschikte alternatieven. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Ferran Torres
Meer over Ferran Torres
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.