Barcelona zet Setién na vernedering tegen Bayern op straat

Reacties

Barcelona gaat op zoek naar een nieuwe trainer. Quique Setién is ruim zeven maanden na zijn aanstelling ontslagen. De allesbehalve verrassende beslissing komt enkele dagen na de uitschakeling in de Champions League.

Barcelona zet Setién na vernedering tegen Bayern op straat
© Pro Shots

Vrijdagavond werd Barça vernederd in Estádio da Luz. Bayern München was met liefst 8-2 te sterk voor de Spaanse topclub, die daardoor voor het eerst sinds het seizoen 2007/08 geen enkele prijs won. Destijds stond Barcelona onder leiding van Frank Rijkaard, die twaalf jaar geleden plaatsmaakte voor Pep Guardiola. Sindsdien veroverden de Catalanen elk seizoen minimaal één trofee.

Setién liet na de vernedering in Lissabon weten niet van plan te zijn op te stappen. 'Daar is het nu nog te kort dag voor. Het hangt ook niet van mij af. Natuurlijk moeten we dit evalueren en daarin wordt deze nederlaag meegenomen. Dit was zo vernederend...'

Voorzitter Josep Maria Bartomeu wilde niet ingaan op vragen over de toekomst van Setién. 'Daar praat ik vandaag niet over', stelde hij. Toch leek niemand er meer aan te twijfelen: Setién zou ontslagen worden. Maandag had een crisisberaad plaats. Drie dagen na de afgang is vervolgens de knoop doorgehakt en is Setién, die pas sinds januari voor de groep stond bij Barcelona, op straat gezet.

Barcelona meldt dat het nu op zoek gaat naar een nieuwe trainer, in het kader van een 'bredere herstructering van het eerste elftal'. De komende dagen wordt de opvolger van Setién bekendgemaakt. Bondscoach Ronald Koeman is de voornaamste kandidaat. Ook laat de club weten dat de verkiezing voor een nieuwe president vanaf 15 maart 2021 wordt gehouden. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.