Barcelona zet met 'goal van 300 miljoen' volgende stap naar titel

Reacties

Barcelona is zaterdagavond weer wat dichter bij het kampioenschap in La Liga gekomen. De ploeg van Ernesto Valverde was met 0-2 te sterk voor Málaga, mede dankzij 'een goal van 300 miljoen'.

Barcelona zet met 'goal van 300 miljoen' volgende stap naar titel

Barcelona heeft na de 22ste competitiezege van dit seizoen nu elf punten meer dan Atlético Madrid, dat nog wel een duel tegoed heeft en zondag tegen Celta de Vigo speelt. Lionel Messi ontbrak tegen Málaga aan de kant van Barcelona, omdat hij zaterdag vader werd van zijn derde zoontje, maar de sterspeler werd in La Rosaleda eigenlijk geen moment gemist door de Catalanen.

Al na een halfuur was de wedstrijd gespeeld. Luis Suárez opende na een kwartier de score, door een geweldige voorzet van Jordi Alba binnen te koppen. Málaga was voor zaterdagavond de enige ploeg in La Liga waar Suárez tegen had gespeeld maar nog niet tegen had gescoord: met zijn openingstreffer van zaterdagavond maakte de Uruguayaan zijn verzameling in de Spaanse competitie compleet.

Luis Suárez kopt de 0-1 binnen.
Luis Suárez kopt de 0-1 binnen.

Het doelpunt van Suárez was fraai, maar de 0-2 van Philippe Coutinho was nog mooier. Op aangeven van Ousmane Dembélé liet Philippe Coutinho Málaga-doelman Roberto Jiménez kansloos met een hakje achter het standbeen en deze treffer werd in Spanje direct omgedoopt tot 'de goal van 300 miljoen', verwijzend naar de transfersommen die Barcelona heeft betaald voor Dembélé en Coutinho.

Niet lang na de derde treffer van Coutinho in het Barcelona-shirt kwam Málaga met tien man te staan en daarmee verdween meteen de hoop op een comeback. Samuel García Sánchez werd uitgespeeld door Jordi Alba en nam met een schandalige tackle van achteren wraak, wat hem op een directe rode kaart kwam te staan. Jordi Alba mocht van geluk spreken dat hij de wedstrijd gewoon kon vervolgen; pas een klein kwartier voor tijd werd de linksback gewisseld voor Lucas Digne.

In de tweede helft kreeg Barcelona nog een aantal mogelijkheden om de voorsprong verder uit te breiden, via onder meer Dembélé, Suárez, Samuel Umtiti en Coutinho. Het bleef echter bij 0-2; een smet op de zege was verder dat Suárez in de slotfase geel pakte, waardoor hij geschorst is voor het thuisduel van volgende week met Athletic de Bilbao. Voor het zover is speelt Barcelona woensdag eerst nog in de Champions League tegen Chelsea.

Sevilla - Valencia 0-2
Valencia blijft Real Madrid in de nek hijgen én is na de knappe overwinning bij nummer vijf Sevilla zo goed als zeker van Champions League-voetbal in het aankomende seizoen. Geoffrey Kondogbia leverde twee schitterende assists op Rodrigo Moreno en omdat Sevilla niets terug wist te doen, heeft Valencia nu elf punten meer dan zijn achtervolger op de ranglijst. De bovenste vier in La Liga krijgen aan het eind van de rit een ticket voor de groepsfase van de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.