'Barcelona vraagt Piqué en Busquets om geld in te leveren'

Reacties

Bestuursleden van Barcelona zijn woensdag in gesprek gegaan met Gerard Piqué en Sergio Busquets, zo schrijven Sport en Mundo Deportivo. Volgens de sportkranten gingen de gesprekken over de salarissen van de routiniers. Barcelona houdt er rekening mee dat een salarisverlaging noodzakelijk is om alle spelers te kunnen inschrijven voor het nieuwe seizoen.

'Barcelona vraagt Piqué en Busquets om geld in te leveren'
© Pro Shots

Voor Barcelona begint het nieuwe seizoen over tien dagen met een thuiswedstrijd tegen Rayo Vallecano. Op dit moment kunnen Sergi Roberto en Ousmane Dembélé, die allebei hun contract hebben verlengd, nog niet worden ingeschreven voor La Liga. Hetzelfde geldt voor zomeraanwinsten Raphinha, Robert Lewandowski, Franck Kessié en Andreas Christensen. Een nieuwe financiële impuls lijkt nodig om te voldoen aan de Financial Fair Play-regels.

© Pro Shots

Piqué ging woensdagavond in gesprek met voorzitter Joan Laporta, sportief directeur Mateu Alemany en vicepresident Rafa Yuste. Ook zijn zaakwaarnemer Arturo Canales was aanwezig bij het gesprek, dat plaatsvond in een restaurant in Barcelona. De club zou Piqué hebben gevraagd akkoord te gaan met een lager salaris, indien La Liga geen medewerking verleent aan de registratie van de selectiespelers en er dus meer geld beschikbaar moet komen.

Busquets werd woensdag samen met zijn zaakwaarnemer gesignaleerd bij sportcomplex Ciutat Esportiva Joan Gamper. De middenvelder sprak met Alemany, Yuste en directeur scouting Jordi Cruijff. 'Alles wijst erop dat het ging om een mogelijke salarisvermindering', schrijft Mundo Deportivo. Ook die salarisvermindering zou op 'stand-by' staan: pas als La Liga aangeeft dat Barcelona niet aan de financiële eisen voldoet, wordt Busquets gevraagd om daadwerkelijk geld in te leveren.

Het feit dat Barcelona met het tweetal in gesprek is gegaan, duidt erop dat de club rekening houdt met dat scenario. Barcelona klopte de afgelopen jaren al bij een groot aantal spelers aan met het verzoek de salarissen te reduceren. Onder meer Frenkie de Jong ging daarmee akkoord. Hij stemde in 2020 en 2021 in met grote salarisverlagingen om Barcelona wat financiële lucht te geven. Op het achterstallige geld – naar verluidt zeventien miljoen euro - maakt hij in de komende jaren alsnog aanspraak, wat een overstap naar een andere club momenteel bemoeilijkt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.