Barcelona vindt eindelijk tegenstander voor duel om Trofeu Joan Gamper

Reacties

Barcelona is erin geslaagd een tegenstander te vinden voor de wedstrijd om de Trofeu Joan Gamper. Na een afzegging van AS Roma bindt de grootmacht op 7 augustus de strijd aan met het Mexicaanse Club Universidad Nacional, ook wel bekend als Pumas UNAM.

Barcelona vindt eindelijk tegenstander voor duel om Trofeu Joan Gamper
© Pro Shots

Eigenlijk zou de wedstrijd om de Trofeu Joan Gamper op 6 augustus gespeeld worden, maar Barcelona maakt bekend dat de traditionele openingswedstrijd een dag is verschoven. Het was bovendien de bedoeling dat zowel de mannen- als vrouwenploeg van Barcelona tegen dezelfde ploeg zou uitkomen, maar voor Barcelona Femení wacht nu een affiche met Montpellier op 23 augustus.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vorige week maandag maakten Roma en Barcelona tegelijkertijd bekend dat de wedstrijd in het kader van de Trofeu Joan Gamper niet doorging. Roma meldde dat het had afgezegd om zichzelf de best mogelijke voorbereiding te garanderen; de toon van het persbericht van Barcelona was dreigender. De club zette meteen de juridische afdeling aan het werk om te onderzoeken of er actie ondernomen wordt tegen Roma.

Enkele dagen na de afzegging meldde de Spaanse radiozender RAC1 dat Milan de plek van Roma zou innemen, maar daar bleek uiteindelijk geen sprake van. De tegenstander wordt Pumas, de nummer elf van het afgelopen seizoen in Mexico. Pumas is na Club León (2014) de tweede Mexicaanse club die meedoet aan de strijd om de trofee. De wedstrijd wordt de eerste sinds het stadion van Barça officieel is omgedoopt tot Spotify Camp Nou.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.