Barcelona vervolgt uitverkoop met vertrek Vidal

Reacties

Aleix Vidal keert terug bij Sevilla. Barcelona heeft bevestigd dat er een akkoord is bereikt met de subtopper over een transfer van de 28-jarige Spanjaard.

Barcelona vervolgt uitverkoop met vertrek Vidal

Vidal werd in 2015 nog voor zeventien miljoen euro opgepikt door Barcelona bij Sevilla en moest in Camp Nou gaan fungeren als stand-in voor de rechtsbackpositie. Bijkomend voordeel was dat hij ook als rechtsbuiten uit de voeten kan. Vidal kon echter niet in een hele reeks wedstrijden overtuigen bij de Spaanse kampioen en keert nu na drie jaar terug naar de club waarmee hij in het seizoen 2014/15 de Europa League won. Hij was destijds een van de uitblinkers.

Vidal levert Barcelona nu 8,5 miljoen euro op en daar kan door verschillende afspraken nog twee miljoen euro bijkomen. De verwachting is dat verschillende spelers uit de selectie van trainer Ernesto Valverde het voorbeeld van de flankspeler nog gaan volgen. Onder anderen Munir El Haddadi, Paco Alcácer, Rafinha en André Gomes staan op de nominatie voor een vertrek. Lucas Digne werd eerder deze week al voor ruim twintig miljoen euro verkocht aan Everton.

Barcelona heeft deze transferperiode vier grote aankopen gedaan. Malcom (Girondins Bordeaux), Clément Lenglet (Sevilla), Arthur (Grêmio) en Arturo Vidal zijn de nieuwkomers. De twee laatstgenoemden moeten het verlies van Andrés Iniesta en Paulinho camoufleren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.