Barcelona heeft La Liga zondag afgesloten met een remise bij Eibar. Jasper Cillessen zal een slecht gevoel overhouden aan wat mogelijk zijn laatste competitieduel voor de Catalanen is.

2 - 2
Barcelona
Barcelona

Cillessen had zoals verwacht een basisplaats bij Barcelona. Na het binnenhalen van de landstitel beloofde trainer Ernesto Valverde de Nederlander speelminuten in de slotfase van de competitie. Concurrent Marc-André ter Stegen kampt bovendien met een blessure. Voor Cillessen werd het een middag om snel te vergeten in Eibar.

De dertigjarige doelman werd in de twintigste minuut op knullige wijze geklopt. Marc Cucurella haalde hard uit en zag zijn schot nog heel licht worden aangeraakt door Gerard Piqué. De poging leek evengoed een vrij eenvoudige prooi voor Cillessen, maar die liet de bal onder zich door glippen: 1-0. De thuisploeg kon slechts tien minuten genieten van die voorsprong. Daarna was het de beurt aan Lionel Messi.

De Argentijn werd in de 31ste minuut uitstekend bediend door Arturo Vidal, omspeelde de doelman en schoof de bal binnen: 1-1. Nog geen minuut later was hij opnieuw trefzeker. Messi ontsnapte aan de aandacht van de Eibar-defensie en kon na een pass van Ivan Rakitic helemaal alleen op de doelman af. De Barcelona-captain bleef rustig en wipte zijn 36ste competitietreffer van het seizoen over de doelman binnen.

Messi poetste de fout van Cillessen zo in een tijdsbestek van een minuut helemaal weg, maar op slag van rust ging het weer mis bij de Nederlander. Cillessen kwam attent zijn doel uit om een bal weg te werken, maar kopte de bal precies in de voeten van Pablo de Blasis. De Eibar-verdediger twijfelde niet en nam hem ineens op de slof: zijn schot zeilde over Cillessen heen in het Barcelona-doel: 2-2.

Die tweede klap kwam Barça niet meer te boven. De bezoekers deden in de tweede helft wat rustiger aan en Valverde bracht met Carles Pérez nog een debutant binnen de lijnen. Messi kreeg nog wel een kansje, net als Cucurella aan de andere kant, maar er vielen geen doelpunten meer. Eibar pakt daardoor voor het eerst in de clubhistorie een punt tegen Barcelona.

Barcelona speelt dit seizoen nog één wedstrijd. Op 25 mei staan de Catalanen tegenover Valencia in de finale om de Copa del Rey. Cillessen kan dan revanche nemen en zijn derde Spaanse beker pakken. De verwachting is dat hij daarna vertrekt bij Barça.