Barcelona-sensatie Fati blijft verbazen: 'Van welke planeet kom jij?'

Reacties

Ernesto Valverde en medespelers proberen voor rust te zorgen rond Ansu Fati, maar de aandacht voor de tienersensatie van Barcelona neemt na zaterdagavond alleen maar toe. De Spaanse bond hoopt hem te verleiden tot een interlandcarrière bij La Roja.

Barcelona-sensatie Fati blijft verbazen: 'Van welke planeet kom jij?'

Met zijn zestien jaar, tien maanden en dertien dagen werd Fati bij de 5-2 zege op Valencia de jongste speler ooit in La Liga met een goal en een assist. Het waren niet eens acties met geluk, hij zorgde continu voor dreiging en viel zeker niet uit de toon bij de Spaanse kampioen. Na zestig minuten werd hij naar de kant gehaald door Valverde en klonk er een ovationeel applaus. Het is duidelijk, de Barcelona-aanhang heeft de nieuwe parel al omarmd.

Natuurlijk werd Valverde na afloop gevraagd naar de inbreng van de tiener. 'Hij is iemand die iets speciaals heeft. Voor iemand van zijn leeftijd lijkt hij al erg volwassen. Wat je ziet op de training is wat je ziet tijdens wedstrijden. Zijn prestatie vandaag was iets bijzonders', aldus de Barcelona-trainer direct na afloop tegenover Movistar.

Of Valverde niet bang is voor een terugval? 'Het hangt af van de persoonlijkheid. Hij groeit nog op en past zich aan, er is natuurlijk meer druk bij het eerste team', antwoordde de coach voorzichtig. Clément Lenglet liet weten er vertrouwen in te hebben dat Fati goed kan omgaan met de aandacht. 'Hij is een goede jongen, hij verdient dit allemaal en wanneer hij kansen krijgt, pakt hij ze. Wij zeggen gewoon dat hij naar de adviezen moet luisteren, omdat het ingewikkeld is om bij Barcelona te spelen. We moeten vooral rustig blijven en afwachten, hij is nog maar zestien jaar oud', benadrukte de Franse verdediger.

Roberto Moreno moet ook onder de indruk zijn geweest. De nieuwe Spaanse bondscoach, doorgeschoven na de trieste privéomstandigheden waardoor Luis Enrique een stapje terug moest doen, was aanwezig in Camp Nou en sprak tegenover de Spaanse media kort over Fati. Het is officieel nog afwachten of de jonge aanvaller voor Guinee-Bissau of Spanje kiest, al heeft hij wel al de intentie uitgesproken voor de Spanjaarden te willen uitkomen. Moreno wilde hem publiekelijk niet te veel onder druk zetten: 'Het is genieten voor de Barcelona-fans, maar laten we ook rustig blijven. Zijn interlandtoekomst hangt af van hem. Goede spelers zijn bij ons altijd welkom.'

Fati komt dinsdagavond mogelijk alweer in actie bij de uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund in de Champions League. Bij de voorbereiding op dat duel trainden Ousmane Dembélé en Lionel Messi zondagochtend weer met de groep mee. Dat was zondagochtend niet eens het hoofdnieuws, het ging over Fati. De tekst op de voorpagina van Sport was veelzeggend: 'Ansu, van welke planeet kom jij?'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.