Barcelona rondt Cillessen-deal af: ook Neto kost 35 miljoen

Reacties

Een dag na het vertrek van Jasper Cillessen naar Valencia heeft Barcelona ook de opvolger van de doelman van Oranje gepresenteerd. Zoals verwacht bewandelt de Braziliaan Neto de omgekeerde weg. De 29-jarige sluitpost tekent voor vier jaar en krijgt in zijn contract een afkoopsom van 200 miljoen euro.

Barcelona rondt Cillessen-deal af: ook Neto kost 35 miljoen

Hoewel Barcelona en Valencia niet spreken van een ruildeal, heeft het daar wel alle schijn van. Neto kost de Catalanen in eerste instantie namelijk 26 miljoen euro en kan Los Che nog eens negen miljoen aan extra bonussen opleveren, in totaal dus 35 miljoen. Donderdag meldde Barça nog dat Cillessen voor datzelfde bedrag naar Mestalla verkast.

Neto gaat in Camp Nou de rol vertolken die de laatste drie jaar was toevertrouwd aan Cillessen: die van stand-in voor de Duitse eerste keeper Marc-André ter Stegen. De enkelvoudig international van Brazilië was de afgelopen twee seizoenen juist nog eerste keus bij Valencia, nadat hij tussen 2015 en 2017 bij Juventus al had gefungeerd als reserve achter Gianluigi Buffon.

Net als Cillessen komt ook Neto in de toptien van duurste keepers ooit terecht. Vooralsnog bezet de ex-speler van Atlético Paranaense en Fiorentina de tiende plaats, vlak achter Francesco Toldo. De Italiaan verkaste in 2001 voor 26,5 miljoen euro van Fiorentina naar Internazionale. Als de bonussen worden gelicht komt Neto naast Cillessen en Thibaut Courtois terecht op plek vijf. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Valencia
Meer over Valencia
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.