Barcelona pronkt na financiële trucs met winstcijfers

Reacties

Barcelona heeft tijdens een buitengewone ledenvergadering bekendgemaakt dat het over het afgelopen boekjaar 98 miljoen euro winst heeft gemaakt. Voor het komende seizoen is de verwachting nog positiever.

Barcelona pronkt na financiële trucs met winstcijfers
© Pro Shots

Barcelona heeft in financieel opzicht zware tijden achter de rug. De afgelopen periode werd gekenmerkt door zware bezuinigingen in de selectie, waardoor onder anderen Lionel Messi naar Paris Saint-Germain vertrok. Ook leverden diverse spelers salaris in om de club uit de brand te helpen.

Door een deel van de uitzendrechten en de eigen mediatak te verkopen, heeft Barça op korte termijn weer wat meer lucht. Daardoor was de club in staat nieuwe spelers aan te trekken en in te schrijven voor La Liga. Inmiddels is het salarisbudget door de Spaanse competitie ook verhoogd.

Niet zonder reden, want Barça claimt dat het over het afgelopen boekjaar 98 miljoen euro winst heeft gemaakt. Voor het boekjaar 2022/23 is de verwachting dat die winst zelfs 274 miljoen euro zal bedragen. De begroting zal dan 1,25 miljard euro zijn. Het valt niet los te zien van de financiële trucs.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.