Barcelona-preses zorgt voor witte rook over Valverde

Reacties

Ernesto Valverde is ondanks een aflopend contract ook volgend seizoen de trainer van Barcelona. Volgens clubpresident Josep María Bartomeu bestaat daar geen twijfel over, zo heeft hij voor het eerst echt duidelijk gemaakt.

Barcelona-preses zorgt voor witte rook over Valverde

Door het aflopende contract van de 54-jarige coach lag de toekomst in Camp Nou nog open. Valverde werd in 2017 aangesteld als opvolger van Luis Enrique en werd in zijn eerste seizoen met Barcelona direct kampioen. Bovendien werd de Copa del Rey al gewonnen. Dit seizoen stevenen de Catalanen opnieuw op de landstitel af. Na negentien speelronden bedraagt de voorsprong op nummer twee Atlético Madrid vijf punten.

Bartomeu besprak tegenover SPORT de toekomst van Valverde: 'Bij ons is er geen twijfel dat hij volgend seizoen de coach is. Natuurlijk gaan we nog in gesprek met hem, maar het is duidelijk dat we veel vertrouwen in hem hebben. Hij is intelligent, kent het Barcelona-systeem goed en handelt tijdens de wedstrijden zoals wij dat graag zien.'

Voor Barcelona staat deze midweek in het teken van bekerverplichtingen. Donderdagavond komt Levante op bezoek om een 2-1 voorsprong te verdedigen in de achtste finale van het bekertoernooi. Jasper Cillessen staat dan zoals gebruikelijk bij Copa del Rey-duels van Barça onder de lat (aftrap 21.30 uur).

Te goed voor de bank: Isco, Janssen, Cillessen en Özil
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.