Barcelona-preses begrijpt woede na Braithwaite-transfer: 'Dit is niet eerlijk'

Reacties

Josep Maria Bartomeu heeft begrip voor de woede van Leganés na de transfer van Martin Braithwaite naar Barcelona. De voorzitter van de Spaanse kampioen pleit voor een regelwijziging.

Barcelona-preses begrijpt woede na Braithwaite-transfer: 'Dit is niet eerlijk'
© Pro Shots

Barcelona mocht volgens een speciale regel van La Liga na het sluiten van de transfermarkt nog een aanvaller aantrekken, omdat Ousmane Dembélé zes maanden aan de kant staat met een hamstringblessure. De Catalanen kwamen uit bij de 28-jarige Braithwaite, die voor achttien miljoen euro werd overgenomen van Leganés. Dit bedrag stond als gelimiteerde afkoopsom in het contract van de Deens international. Leganés stond hierdoor machteloos.

De huidige nummer negentien van La Liga hoopte na het plotselinge vertrek van de clubtopscorer (acht doelpunten) ook gebruik te mogen maken van de uitzonderingsregel, om zo een vervanger voor Braithwaite te kunnen halen. Hier werkt de Spaanse competitieorganisator echter niet aan mee, waardoor het voor Leganés nog moeilijker wordt om degradatie te voorkomen.

De laagvlieger reageerde woedend en dat kan Bartomeu maar al te goed begrijpen. 'Wij hebben de regels gevolgd en de gelimiteerde afkoopsom die in het contract stond op tafel gelegd', verdedigde de preses eerst het handelen van zijn club. 'Maar we vinden wel dat de regels nog eens bekeken moeten worden. Het is niet eerlijk dat Leganés nu niemand kan aantrekken.'

De beslissing van Barcelona om Braithwaite aan te trekken heeft voor veel kritiek gezorgd. Is dit nu de man die de Spaanse grootmacht sterker maakt? 'We hebben verschillende spelers geanalyseerd en uiteindelijk gekozen voor Martin', zei Bartomeu. 'We geloven dat hij ons kan helpen bij het winnen van de twee resterende prijzen waarvoor wij in de race zijn.' Een opmerkelijke uitspraak, want Braithwaite mag in de Champions League helemaal niet meedoen bij Barcelona.

'Ik ben erg blij met de komst van deze nieuwe speler. Hij maakt ons sterker', claimt Bartomeu. 'We hopen dat Martin snel kan debuteren. Hij heeft voor vierenhalf jaar getekend en zal ons veel helpen in de toekomst.' Braithwaite zou zaterdagmiddag zijn eerste wedstrijd voor Barcelona kunnen spelen, thuis tegen Eibar.

'Nieuwe Barcelona-spits Braithwaite is nog een graadje minder dan Boateng'
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.