'Barcelona pakt door in hernieuwde jacht op Griezmann'

Reacties

Barcelona maakt volgens verschillende Spaanse media serieus werk van de komst van Antoine Griezmann. Een jaar geleden mislukte de komst van de Franse international, maar de Catalanen wagen nu een nieuwe poging.

'Barcelona pakt door in hernieuwde jacht op Griezmann'

Iedereen binnen Barcelona is ervan overtuigd dat Griezmann de nieuwe ster is die de ploeg nodig heeft in aanvallend opzicht. Het vertrek van Neymar is in de ogen van de clubleiding nooit helemaal goed opgevangen. Recordaankoop Philippe Coutinho stelt teleur en is meer een middenvelder dan een aanvaller, Malcom heeft moeite met het niveau en Ousmane Dembélé presteert erg wisselvallig.

De 28-jarige Griezmann, al jaren de grote ster bij concurrent Atlético Madrid, moet een droomvoorhoede gaan vormen met Luis Suárez en Lionel Messi. Bovendien geldt de Fransman als een speler die de 32-jarige Suárez langzaam maar zeker kan gaan opvolgen in de punt van de aanval. Vanwege een clausule in zijn contract is Griezmann voor 125 miljoen euro op te halen bij Atlético.

Waar verschillende kranten de concrete belangstelling melden, gaat radiostation Cadena SER zelfs al een stap verder. Barcelona is volgens hen persoonlijk rond met Griezmann en wacht alleen nog tot het 1 juli is, omdat vanaf dat moment de transferclausule in het contract van de technicus geldig is. Voor Griezmann ligt er een zeer lucratief vijfjarig contract klaar in Camp Nou.

Griezmann zou na Frenkie de Jong (75 miljoen euro exclusief bonussen) de tweede topaankoop van Barcelona voor volgend seizoen worden. Een jaar geleden leek Griezmann al op weg naar de kampioen van Spanje, maar de aanvaller besloot toen op het laatste moment om Atlético toch trouw te blijven. Nu die club door het vertrek van onder meer Diego Godín, Luís Filipe, Juanfran en Lucas Hernández op weg lijkt naar een soort tussenjaar, kiest Griezmann eieren voor zijn geld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.