Barcelona niet in gevarenzone: 'Zullen goede spelers halen'

Reacties

Ondanks de coronacrisis heeft Barcelona voldoende financiële middelen om zich in de zomer te versterken, zo verzekert voorzitter Josep María Bartomeu.

Barcelona niet in gevarenzone: 'Zullen goede spelers halen'
© Pro Shots

'We willen gewoon een sterk team op de been brengen en het budget is daarvoor aanwezig. Misschien zal er minder geld beschikbaar zijn, maar we zullen goede spelers contracteren', laat de bestuurder weten aan de krant Sport. In Catalaanse kranten worden om de haverklap Lautaro Martínez (Internazionale) en Neymar (Paris Saint-Germain) gelinkt aan de Spaanse titelhouder.

Begin deze week werd bekend dat de spelers van Barcelona liefst zeventig procent van hun salaris inleveren zolang de crisis duurt. 'Sinds 14 maart krijgen we niets meer binnen, nu proberen we de kosten te beheersen', vertelt Bartomeu.

Op de vraag of Barcelona in de gevarenzone zit, antwoordt Bartomeu: 'Nee, helemaal niet. Geen club ter wereld heeft meer inkomsten. We zijn ook anders dan veel clubs, met onze scholen, onze musea. Natuurlijk: daardoor worden we nu extra hard geraakt, maar we zullen ook sterker terugkomen.'

'Voor dit seizoen hadden we een omzet van één miljard euro voorspeld en in februari deden we het zelfs beter dan alle prognoses. Barcelona zal de club met de meeste inkomsten blijven.'

Een profiel van Barcelona-target Lautaro Martínez:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.