Geen gevuld Camp Nou, maar wel Barça-fans tegen Juventus

Reacties

De strijd om de Trofeu Joan Gamper tussen Barcelona en Juventus wordt op 8 augustus toch met publiek afgewerkt. Dat gebeurt echter niet in Camp Nou, maar in het Estadi Johan Cruyff, zo maakt Barcelona donderdag bekend. Er is plaats voor drieduizend toeschouwers.

Geen gevuld Camp Nou, maar wel Barça-fans tegen Juventus

Aanvankelijk stak het Spaanse ministerie van Volksgezondheid een stokje voor het toestaan van publiek bij de wedstrijd tussen Barcelona en Juventus. De Catalaanse club zocht echter naar andere opties. Volgens de lokale regels in Catalonië is er wel publiek welkom op locaties met een capaciteit van minder dan vijftienduizend.

Barcelona kreeg akkoord van de regering van Catalonië voor de locatiewijziging en mag de helft van de drieduizend stoelen in het Estadi Johan Cruyff vullen. De Catalanen kregen in eerste instantie toestemming om twintig procent van de capaciteit van Camp Nou te benutten, wat neerkomt op een kleine 20.000 toeschouwers. Vanwege het toenemende aantal coronagevallen in de regio besloot het ministerie alsnog een streep te zetten door dat plan.

Barcelona organiseert de Trofeu Joan Gamper al sinds 1966 en maakte zich op om voor het eerst sinds het begin van de pandemie toeschouwers toe te laten. Het thuisduel met Real Sociedad, inmiddels meer dan vijfhonderd dagen geleden, blijft dus voorlopig de laatste wedstrijd in Camp Nou die voor publiek werd gespeeld.

De ploeg van Ronald Koeman opent La Liga zondag 15 augustus thuis tegen Real Sociedad. Voor die tijd oefent Barcelona nog tegen VfB Stuttgart, Red Bull Salzburg en zoals gemeld Juventus.

Lees op VI PRO wat Ronald Koeman dit seizoen te wachten staat bij Barcelona.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.