'Barcelona moet Piqué tot 2021 missen'

Reacties

Bij Barcelona zijn er grote zorgen over de schade die Gerard Piqué zaterdagavond opliep in de topper tegen Atlético Madrid (1-0). In het beste geval is Ronald Koeman de 33-jarige verdediger waarschijnlijk alsnog zes tot acht weken kwijt, zo meldt El Mundo Deportivo.

'Barcelona moet Piqué tot 2021 missen'
© Pro Shots

Voor Piqué ging het na een uur mis in het Wanda Metropolitano. Ángel Correa rolde bij een duel door tegen hem aan en de Barça-verdediger stond vast op de grond. Piqué greep direct naar zijn knie en verliet het veld even later in tranen, waarschijnlijk vanwege het besef dat de blessure ernstig is.

De vrees bij Barcelona is dat het om een zware kruisbandblessure gaat. De club heeft zaterdagavond aangegeven dat Piqué in ieder geval zijn knie verdraaid heeft en wilde nog niet spreken van een kruisbandblessure. Verdere tests moeten uitwijzen hoe groot de schade exact is. Ronald Koeman wilde er nog weinig over kwijt kort na afloop van de topper. 'We moeten afwachten. Hij heeft pijn en kon natuurlijk niet verder, maar ik heb nog niet met de dokter gesproken', zei de Barça-coach bij de persconferentie.

Voor Koeman komt de ogenschijnlijk zware blessure bij Piqué op een slecht moment. De trainer kon in Madrid al niet over Samuel Umtiti en Ronald Araujo beschikken, waardoor Frenkie de Jong na het uitvallen van Piqué naar de verdediging verkaste. Positief is wel dat de geblesseerde Araujo binnenkort weer beschikbaar is. De Champions League-wedstrijd tegen Dinamo Kiev van komende week komt echter waarschijnlijk nog te vroeg voor de Uruguayaan, zo gaf Koeman aan. Umtiti heeft sowieso langer nodig voor zijn herstel.

Sergi Roberto
Ook zijn er bij Barcelona na de nederlaag bij Atlético zorgen over Sergi Roberto, die het veld ook voor het laatste fluitsignaal verliet. De club heeft inmiddels bevestigd dat de rechtsback een spierblessure in zijn rechterbovenbeen heeft opgelopen.

De komende wedstrijden van Barcelona:


Di 24 nov. 2020

Zo 29 nov. 2020

Wo 2 dec. 2020

Za 5 dec. 2020

Di 8 dec. 2020

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.