Barcelona met Cillessen stelt teleur in MSN-loos oefenduel

Met Jasper Cillessen één helft op doel heeft Barcelona geen beste prestatie geleverd tegen tweedeklasser Gimnàstic, de nummer veertien van afgelopen seizoen in de Segunda División. Waar vorige week Real Madrid nog met 2-3 verslagen werd, werd het vrijdagavond in het Nou Estadi 1-1.

Cillessen kreeg in het oefenduel een basisplaats, al na tien minuten kwam hij met Barcelona verrassend op achterstand. De Catalanen speelden zonder sterspelers Lionel Messi en Luis Suárez, die rust kregen. Uiteraard deed ook de naar Paris Saint-Germain vertrokken Neymar niet mee.

Er stond toch een aardig elftal op het veld tegen Gimnàstic. Aanwinst Nelson Semedo vormde samen met Thomas Vermaelen en Javier Mascherano het ervaren deel van de defensie, op het middenveld kreeg Arda Turan speeltijd. Toch stond het na tien minuten al 1-0. Manu Barreiro liet Cillessen van dichtbij kansloos.

Barcelona zette aan voor de gelijkmaker, maar zag in de eerste helft Vermaelen uitvallen. De blessuregevoelige verdediger stond de afgelopen jaren regelmatig buitenspel en ook nu haalde hij de negentigste minuut niet. Over de ernst van de blessure is nog niets bekend. In de rust bleef Cillessen in de kleedkamer achter, waarna concurrent en eerste keeper Marc-André ter Stegen zijn kunsten mocht vertonen.

Ter Stegen hield de nul en Barcelona scoorde in het tweede bedrijf, waardoor een nederlaag werd voorkomen. Paco Alcácer schoot tien minuten voor tijd vanuit een vrije trap de eindstand op het scorebord.

Voor Barcelona begint het officiële seizoen bijna. Op 13 augustus wacht de eerste ontmoeting met Real Madrid in de strijd om de Super Cup. De returnwedstrijd volgt drie dagen later. Daarvoor wordt er nog een oefenwedstrijd afgewerkt tegen Chapecoense.