'Barcelona meldt zich bij Valencia in poging 'Boateng-debacle' te voorkomen'

Reacties

In de zoektocht naar een nieuwe aanvalsleider zou Barcelona zijn oog hebben laten vallen op Valencia-spits Rodrigo, zo berichten Catalaanse kranten woensdagochtend eensgezind.

'Barcelona meldt zich bij Valencia in poging 'Boateng-debacle' te voorkomen'
© Pro Shots

Zoals bekend moet Barcelona het de komende maanden doen zonder de geblesseerde Luis Suárez. Net als het bestuur is de nieuwe trainer Quique Sétien ervan overtuigd dat de Catalanen behoefte hebben aan een gerenommeerde vervanger om de prijzenjacht vol te houden. El Mundo Deportivo wijst erop dat een herhaling van het 'scenario met Kevin-Prince Boateng een schrikbeeld is'. In januari 2019 trok Barcelona de Ghanese international aan als extra offensieve optie, maar die samenwerking werd mild uitgedrukt geen succes.

Barcelona kijkt deze keer naar aanvallers van een iets ander kaliber. Begin deze week werd bericht dat Pierre-Emerick Aubameyang en Rodrigo bovenaan het verlanglijstje staan. Nu Arsenal niet bereid lijkt om de Gabonees te laten gaan, ligt de Valencia-aanvaller op pole position. De 28-jarige Spaanse international loodste Los Che afgelopen jaar hoogstpersoonlijk naar de laatste zestien van de Champions League met cruciale uitdoelpunten tegen Chelsea en Ajax.

Naar verluidt zet Barcelona in op een huurdeal met een optie tot koop. De Catalanen wachten nu op een antwoord van Valencia-eigenaar Peter Lim.

De belangstelling voor Rodrigo is het meest concreet, maar de in Brazilië geboren aanvaller is zeker niet de enige spits die wordt gelinkt aan de Catalanen. Woensdag vallen de namen van Timo Werner (RB Leipzig), Edinson Cavani (Paris Saint-Germain), Cristhian Stuani (Girona), Krzysztof Piatek (AC Milan), Olivier Giroud (Chelsea) en Fernando Llorente (Napoli) als mogelijke Suárez-vervangers.

De 'nieuwe' spits van Barcelona: 'Ik verwacht nu heel veel van Griezmann'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.