Barcelona lost Bayern München af als hoofdleverancier voor WK

Reacties

Niet Bayern München, maar Barcelona is de club die de meeste spelers aflevert voor het WK in Qatar. Door het uitvallen van Sadio Mané (Bayern München) bij Senegal en de oproep voor Alejandro Baldé (Barcelona) bij Spanje levert Barcelona nu zeventien spelers af en Bayern zestien. Ajax is de Nederlandse club die veruit de meeste contractspelers in actie ziet komen.

Barcelona lost Bayern München af als hoofdleverancier voor WK
© Pro Shots

Behalve Baldé worden Eric García, Sergio Busquets, Gavi, Ferran Torres, Jordi Alba, Ansu Fati, Pedri (allen Spanje), Memphis Depay, Frenkie de Jong (beiden Nederland), Jules Koundé, Ousmane Dembélé (Frankrijk), Marc-André ter Stegen (Duitsland), Robert Lewandowski (Polen), Andreas Christensen (Denemarken), Raphinha (Brazilië) en Ronald Araújo (Uruguay) door Barcelona afgevaardigd aan hun landenteams. Manchester City en Bayern volgen met zestien internationals. 

Opvallend genoeg is Al Sadd de vierde club op die ranglijst. De Qatarese club heeft vijftien spelers die in actie komen op het WK. Ajax volgt op een gedeelde negende plaats. De Amsterdammers hebben een elftal aan spelers rondlopen in Qatar. Dat zijn er meer dan pakweg Arsenal, Liverpool, Internazionale of AC Milan. Behalve Oranje-internationals Kenneth Taylor, Daley Blind, Davy Klaassen, Remko Pasveer, Jurriën Timber, Steven Bergwijn en Steven Berghuis gaan ook Edson Álvarez en Jorge Sánchez naar Qatar. Zij komen in actie namens Mexico. Aanvoerder Dusan Tadic is namens Servië van de partij, terwijl Mohammed Kudus voor Ghana uitkomt.

Hofleveranciers op het WK

Clubs Aantal spelers
1. Barcelona 17
2. Manchester City 16
3. Bayern München 16
4. Al-Sadd 15
5. Manchester United 14
6. Real Madrid 13
7. Chelsea 12
8. Al-Hilal 12
9. Ajax 11

Namens PSV (Luuk de Jong, Xavi Simons, Cody Gakpo en de Mexicaan Érick Gutiérrez) zijn er vier spelers actief op het WK. Feyenoord heeft drie spelers naar Qatar gestuurd. Justin Bijlow is mee met met Oranje, Sebastian Szymanski met Polen en Alireza Jahanbakhsh met Iran. SC Heerenveen wordt vertegenwoordigd door Andries Noppert en is de enige club buiten de traditionele topdrie die een speler afvaardigt op het WK. Noppert is overigens ook de grootste speler op het toernooi. De Fries is 2 meter en 3 centimeter lang en daar kan niemand aan tippen. Marokkaan Illias Chair is met 1.64m de kleinste.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Eredivisie staat op plaats tien als het gaat om spelers die vanuit de competitie naar het WK gaan. De achterstand op de Premier League is mijlenver. De Engelse topcompetitie levert liefst 163 spelers af. Ongeveer het dubbele van eerste achtervolgers Spanje (86) en Duitsland (81). Ook Italië, Frankrijk, de Verenigde Staten, Saudi-Arabië, Qatar, België en Mexico blijven Nederland voor.

Spelers uit competities op het WK

Landen Aantal spelers
1. Engeland 164
2. Spanje 86
3. Duitsland 80
4. Italië 70
5. Frankrijk 57
6. Verenigde Staten 35
7. Saudi-Arabië 35
8. Qatar 33
9. België 24
10. Mexico 23
11. Nederland 19
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.