Barcelona loopt miljoenen mis door buikvirus en Taylor Swift

Reacties

Barcelona zou zaterdag vriendschappelijk in actie komen tegen Juventus, maar een buikvirus in de selectie van de Catalanen gooide roet in het eten. Het niet opdoen van ritme is niet het enige nadelige gevolg voor de Spanjaarden. Het afzeggen tegen De Oude Dame kost de club ook nog eens miljoenen.

Barcelona loopt miljoenen mis door buikvirus en Taylor Swift
© Pro Shots

Voorzitter Joan Laporta liet aan Marca weten dat Barcelona het duel naar maandag wilde verplaatsen, maar door een concert van superster Taylor Swift bleek dat niet mogelijk. Mede daardoor loopt het afzeggen in de papieren. Zo moeten er tickets, advertentie-inkomsten, merchandising en andere zaken terugbetaald of afgeschreven worden.

De eerste schatting is dat het Barcelona twee miljoen euro kost. Een hard gelag voor de Catalanen, waar het economisch al tijden niet voor de wind gaat. Mede daardoor zet de club veelal in op de komst van transfervrije spelers zoals Ilkay Gündogan en Iñigo Martínez.

De Spanjaarden zijn bezig met een tour door de Verenigde Staten als onderdeel van de Soccer Champions Tour, waaraan ook Real Madrid, Arsenal, Manchester United en AC Milan deelnemen. Woensdag staat het duel met Arsenal op het programma. Barcelona heeft goede hoop dan weer in actie te kunnen komen, schrijft de club in een officieel statement.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.