Barcelona legt minstens dertig miljoen euro op tafel voor toptalent Arthur

Reacties

Arthur maakt deze zomer de overstap van Grêmio naar Barcelona. De Braziliaanse middenvelder heeft op een persconferentie zijn overstap naar de kampioen van Spanje bekendgemaakt.

Barcelona legt minstens dertig miljoen euro op tafel voor toptalent Arthur

Barcelona zat al geruime tijd achter Arthur aan en maakte reeds in maart bekend dat er een akkoord was bereikt met Grêmio over een optie tot koop. De Spanjaarden konden tot eind juli beslissen of ze Arthur voor dertig miljoen euro (een bedrag dat door bonussen nog met negen miljoen euro kan oplopen) wilden overnemen. Barcelona heeft nu besloten om van die mogelijkheid gebruik te maken en haalt de 21-jarige middenvelder naar Camp Nou.

'Ik wilde graag een persconferentie beleggen, om te kunnen benadrukken hoeveel liefde ik voel voor de fans van Grêmio', zei Arthur. 'Dit is geen afscheid, maar meer een "tot ziens". Ik hoop dat ik op een dag terug kan keren bij deze club. Barcelona heeft me gevraagd om deze zomer te komen en de clubs hebben de afspraken gemaakt. Ik heb veel mooie dingen gehoord over de club, de stad en de fans, dus ik heb hoge verwachtingen van mijn avontuur bij Barcelona.'

Andre Zanotta, technisch directeur van Grêmio, liet weten dat Arthur dit weekend naar Barcelona zal reizen om zijn transfer af te ronden. Het is nog niet bekend voor hoeveel jaar de middenvelder gaat tekenen. Met de overstap treedt Arthur in de voetsporen van Ronaldinho, die zijn loopbaan ook begon bij Grêmio. Ronaldinho maakte in 2003 de overstap van Paris Saint-Germain naar Barcelona en groeide daar uit tot een van de beste spelers van de wereld.

De komst van Arthur hangt wellicht samen met het vertrek van Paulinho, die na de uitschakeling van Brazilië op het WK aangaf dat hij aanbiedingen van andere clubs op zak heeft. De 29-jarige middenvelder, die er pas een jaar bij Barcelona op heeft zitten, zou kunnen terugkeren naar China.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.