Barcelona krijgt na CL-debacle volgende domper te verwerken

Reacties

Twee dagen na de pijnlijke uitschakeling tegen Liverpool in de halve finale van de Champions League, heeft Barcelona een volgende domper te verwerken gekregen. De club meldt donderdag dat Luis Suárez een knieoperatie moet ondergaan. Daardoor is het volgens Spaanse media vrijwel uitgesloten dat de Uruguayaanse spits op tijd fit is voor de bekerfinale.

Barcelona krijgt na CL-debacle volgende domper te verwerken

Barcelona meldt zelf (nog) niet hoe lang Suárez afwezig zal zijn door de ingreep aan de meniscus van zijn rechterknie. De laatste twee competitieduels met Getafe (12 mei) en Eibar (19 mei) zal de 32-jarige aanvaller echter sowieso niet spelen, terwijl ook de Copa del Rey-finale tegen Valencia op 25 mei waarschijnlijk te vroeg zal komen volgens de eensluidende berichten van de sportkranten in Spanje.

Het is zelfs de vraag of Suárez op tijd fit is voor het toernooi om de Copa América, dat voor Uruguay op 16 juni begint tegen Ecuador. Zijn herstel zou zomaar anderhalve maand in beslag kunnen nemen. Daarmee eindigt het seizoen voor de vaste aanvalspartner van Lionel Messi in mineur. Afgelopen dinsdag kon de ex-speler van Liverpool ook al niet voorkomen dat Barça ten onder ging op Anfield.

Boateng
De ploeg van Ernesto Valverde kan zich nu volledig richten op de bekerfinale, aangezien het kampioenschap al binnen is. In de slotweken van het seizoen zal waarschijnlijk een grotere rol dan verwacht zijn weggelegd voor Kevin-Prince Boateng. De 32-jarige Ghanees werd afgelopen winter verrassend gehuurd van Sassuolo als stand-in van Suárez. Tot nu toe kwam Boateng vier keer in actie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.