Barcelona komt na valse start nu al met steunbetuiging aan Setién

Reacties

De start van Quique Setién als hoofdtrainer van Barcelona valt behoorlijk tegen. Voorzitter Josep Bartomeu voelt zich genoodzaakt om nu al het vertrouwen in de ervaren coach uit te spreken.

Barcelona komt na valse start nu al met steunbetuiging aan Setién
© Pro Shots

Setién werd ruim twee weken geleden aangesteld als de opvolger van de weggestuurde Ernesto Valverde en tekende een contract voor tweeënhalf jaar. Setién debuteerde met een nipte zege op Granada (1-0) en kwam vervolgens met de schrik vrij in de bekerwedstrijd tegen het bescheiden UD Ibiza (1-2). Afgelopen zaterdag werd er vrij kansloos verloren van Valencia: 2-0. Barcelona is de koppositie in La Liga nu kwijtgeraakt aan Real Madrid.

Setién is vooral druk met het veranderen van de speelstijl bij Barcelona en is ervan overtuigd dat dit zal gaan leiden tot betere resultaten. De coach krijgt de tijd om zijn plannen door te voeren, benadrukt Bartomeu. 'Er is absoluut vertrouwen in Quique Setién', zei de voorzitter van Barcelona tegen Mundo Deportivo. 'We houden van zijn filosofie en zijn manier van denken over het team. Binnenkort zullen we positieve veranderingen zien.'

Barcelona heeft na de nederlaag in Mestalla een achterstand van drie punten op Real Madrid. 'We hebben al gezegd dat we proberen om veranderingen aan te brengen en hebben daarin het volledige vertrouwen in Quique en zijn team. Er zijn nog veel competitiewedstrijden te gaan en ik denk dat het een hele interessante titelstrijd wordt', aldus Bartomeu.

Barcelona hervat de competitie zondag met een thuiswedstrijd tegen Levante, maar speelt donderdag eerst nog tegen Leganés, in het toernooi om de Copa del Rey. Ook dit is een thuiswedstrijd.

VI's Bas van den Hoven blikt terug op de nederlaag van Barcelona bij Valencia.
LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.