Barcelona in spaarstand richting titel, Aleñá grijpt zijn kans

Reacties

Barcelona heeft dinsdag een zakelijke zege geboekt in aanloop naar het aanstaande kampioensfeest in Spanje. Alavés werd verslagen. Barcelona kan door de zege woensdag al kampioen worden.

Barcelona in spaarstand richting titel, Aleñá grijpt zijn kans
Alavés
Alavés
0 - 2
Barcelona
Barcelona

Dan moet Atlético Madrid wel thuis verliezen van Valencia. Het gat tussen de twee ploegen zou dan met nog vier duels te gaan twaalf punten zijn en het onderling resultaat is in het voordeel van Barça. Als het niet woensdag gebeurt, kunnen de Catalanen de titel zaterdag zelf veiligstellen door in Camp Nou te winnen van Levante.

Trainer Ernesto Valverde liet Lionel Messi op de bank beginnen tegen Alavés. Ook Jordi Alba startte als reserve. Voorin moesten Ousmane Dembélé, Luis Suárez en Philippe Coutinho het doen voor Barcelona. Dat lukte pas na rust. Daarvoor kreeg Suárez al vroeg de grootste kans. Keeper Fernando Pacheco bracht redding.

In de tweede helft was het al vroeg raak voor Barcelona. Sergi Roberto stoomde op naar voren en combineerde met Arturo Vidal. De middenvelder gaf een pass en Suárez stapte over de bal heen. Daardoor pikte Carles Aleñá, die op het middenveld speelminuten kreeg, op en hij rondde af voor 0-1. Het leek twee minuten daarna al 0-2 te worden via Samuel Umtiti uit een hoekschop, maar de verdediger maakte eerst hands en stond ook nog buitenspel.

De 0-2 liet echter niet lang op zich wachten. De bal ging na een uur namelijk op de stip na een handsbal van Tomás Pina. Suárez schoot raak vanaf elf meter. Vervolgens kwam Messi in de ploeg voor Dembélé en even later ook Alba voor Nelson Semedo. Vidal kreeg nog een kans op 0-3 na een goede pass van Suárez, maar hij schoot over het doel. Aan de uitslag veranderde niets meer.

LaLiga

Stand LaLiga 2018/2019

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
26
9
3
90-36
+54
87
2
Atlético Madrid
38
22
10
6
55-29
+26
76
3
Real Madrid
38
21
5
12
63-46
+17
68
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Alavés
Meer over Alavés
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.