Barcelona heeft De Jong en Memphis niet nodig voor dikke zege op Sevilla

Barcelona heeft zaterdagavond een ruime overwinning geboekt bij Sevilla. Na een ietwat moeizame start walste de ploeg van Xavi over Sevilla heen: 0-3. Daardoor heeft de club tien punten na vier duels. Frenkie de Jong en Memphis Depay zaten op de bank bij Barcelona, al mocht de middenvelder wel invallen in de tweede helft. Bij Sevilla speelde Nemanja Gudelj in de eerste helft mee en maakte Kasper Dolberg zijn debuut als invaller.

Sevilla
Sevilla
0 - 3
Barcelona
Barcelona

Het zag er niet altijd naar uit dat Barcelona zo ruim zou gaan winnen. Heel even dacht Sevilla op voorsprong te komen in de twaalfde minuut, maar doelpuntmaker Erik Lamela besefte al gauw dat hij buitenspel stond. Het doelpunt was evenwel een bewijsstuk van de goede start van de thuisploeg, die in het eerste kwartier een hoog tempo hanteerde en fel druk zette. Toch was het Barcelona dat na de eerste helft een 0-2 voorsprong had. Het eerste doelpunt viel na twintig minuten.

Een lobje van Robert Lewandowski was doelman Bono te machtig, maar werd door middenvelder Fernando wel van de lijn gehaald. In de rebound kopte Raphinha echter ongehinderd raak. Een prachtige pass over de defensie van Jules Koundé resulteerde vervolgens in de 0-2. Lewandowski nam de bal aan op de borst en rondde overtuigend af. Ousmane Dembélé liet vlak voor tijd een goede kans op de 0-3 onbenut: hij ging voor eigen succes, terwijl Lewandowski een betere positie had.

Het derde Catalaanse doelpunt viel kort na de pauze alsnog. Na een indraaiende voorzet van Raphinha kopte Koundé de bal terug op de mee opgekomen Eric García, die de bal van dichtbij binnenwerkte. Het was de tweede assist voor Koundé, die zijn oude club op die manier pijn deed. Bij Sevilla maakte de deze week aangetrokken Dolberg zijn entree als invaller. Hij kwam echter weinig in het stuk voor. Barcelona kende weinig problemen en was via een uitgestoken been van Lewandowski dicht bij de 0-4, maar Bono bracht redding.

De Jong mocht vervolgens invallen na 63 minuten spelen. Hij was al snel dicht bij een doelpunt: nadat een lobje van Lewandowski werd gepareerd door Bono, probeerde De Jong de rebound binnen te schieten. Dat werd voorkomen door verdediger José Ángel Carmona. Sevilla kwam geen moment in de buurt van een wederopstanding en blijft bezig aan een dramatische seizoensstart. De eerste vier wedstrijden leverden slechts één punt op voor de ploeg van trainer Julen Lopetegui, die de druk ongetwijfeld voelt toenemen.