Barcelona heeft beet en plukt Lenglet weg bij Sevilla

Reacties

Barcelona heeft centrumverdediger Clément Lenglet weggeplukt bij Sevilla. De Catalaanse topclub heeft de ontsnappingsclausule van de 23-jarige Fransman geactiveerd en betaalt derhalve 35,9 miljoen euro.

Barcelona heeft beet en plukt Lenglet weg bij Sevilla

Lenglet is een linksbenige, centrale verdediger die in Barcelona moet gelden als concurrent voor zijn landgenoot Samuel Umtiti. Naast Gérard Piqué was de Franse WK-ganger (in de halve finale tegen België nog goed voor het enige doelpunt) steevast de tweede speler in het hart van de defensie. Barça beschikt ook nog over Thomas Vermaelen en Yerry Mina, maar de Belg en de Colombiaan (die op de nominatie staat voor een vertrek) lijken voor komend seizoen geen serieuze kandidaten voor een basisplek.

Met de komst van Lenglet heeft trainer Ernesto Valverde dus weer wat meer te kiezen. Volgens Spaanse media wilde Barcelona eigenlijk minder geld betalen dan het vastgestelde bedrag, maar omdat Sevilla onder geen beding wilde onderhandelen, moest de landskampioen alsnog de gelimiteerde transfersom overmaken. Na de Braziliaanse middenvelder Arthur is Lenglet de tweede grote zomeraankoop van Barcelona.

Lenglet speelde anderhalf jaar voor Sevilla, dat in januari 2017 ongeveer vijf miljoen euro betaalde aan AS Nancy om de verdediger over te kunnen nemen. Sevilla maakt nu dus een flinke winst op de Fransman. Lenglet speelde 52 officiële wedstrijden voor Sevilla en tien interlands voor Jong Frankrijk. Barcelona (dat Lenglet heeft vastgelegd tot 2023) noemt hem in een statement 'een van de meest talentvolle verdedigers van de planeet'.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.