Barcelona boekt na invalbeurt De Jong winst op Napoli bij start Amerikaanse tour

Reacties

Barcelona heeft voor de derde keer op rij een oefenduel gewonnen. Tijdens een tour in Amerika nemen de Catalanen het tweemaal op tegen Napoli. De eerste confrontatie werd vannacht in het voordeel van Barcelona beslist.

Barcelona boekt na invalbeurt De Jong winst op Napoli bij start Amerikaanse tour
Barcelona
Barcelona
2 - 1
Napoli
Napoli

Wie voor Lionel Messi naar het Hard Rock Stadium in Miami was gekomen, had pech. De Argentijnse sterspeler liep vlak voordat het team naar Miami vloog een blessure op. Ook Frenkie de Jong stond niet aan de aftrap in Miami. De Nederlander, die bij zijn debuut in Camp Nou tegen Arsenal nog werd gekroond tot beste man van het veld, kwam enkel de laatste twintig minuten in actie.

Onder meer Luis Suárez, Antoine Griezmann en Sergio Busquets begonnen wel aan het voorlaatste oefenduel van Barcelona. Laatstgenoemde opende voor rust de score namens Barcelona, maar door een eigen goal van Samuel Umtiti sleepte Barcelona die voorsprong niet mee de rust in.

Na rust bleven Suárez en Griezmann langs de kant en werd bij Napoli ook Dries Mertens gewisseld. De Jong viel uiteindelijk ruim twintig minuten voor tijd in en zag uiteindelijk hoe Ivan Rakitic met een zeer fraaie afstandsknal de eindstand op 2-1 bepaalde.

Het is voor Barcelona de derde oefenzege op rij na overwinningen op Vissel Kobe en Arsenal. Napoli hoeft niet lang te wachten op revanche. Zaterdag (23.00 uur Nederlandse tijd) spelen de twee ploegen weer tegen elkaar. Dan niet in Miami, maar in Michigan. Het La Liga-seizoen voor Barcelona begint een week later, op 16 augustus op bezoek bij Athletic Bilbao. Napoli begint de Serie A een week later op 24 augustus met een uitduel met Fiorentina.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Analyse: zó wint FC Barcelona de Champions League
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.