Barcelona blijft sukkelen in La Liga ondanks bevlieging Messi

Reacties

Barcelona heeft zondagavond opnieuw punten gemorst in La Liga. Op bezoek bij Valencia wisten de Catalanen voor de vierde competitiewedstrijd op rij niet te winnen.

Barcelona blijft sukkelen in La Liga ondanks bevlieging Messi
Valencia
Valencia
1 - 1
Barcelona
Barcelona

Barça maakte woensdag indruk in de Champions League tegen Tottenham Hotspur, dat op eigen veld bij vlagen van de mat geveegd werd (2-4). Van dat goede spel was in de openingsfase van het duel met Valencia werkelijk niets terug te zien. Barcelona begon dramatisch in Mestalla en kreeg na twee minuten al het deksel op de neus.

Gerard Piqué kreeg de bal ongelukkig op zijn rug bij een hoekschop van de thuisploeg en Ezequiel Garay kon bij de tweede paal binnentikken: 1-0. Valencia, dat dit seizoen hopeloos uit vorm is, rook vervolgens bloed. De eerste twintig minuten zetten de gastheren Barcelona vol onder druk en het was aan doelman Marc-André Ter Stegen te danken dat het slechts bij 1-0 bleef.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Aan de andere kan was het andermaal Lionel Messi die zijn ploeg bij de hand nam. De Argentijn, die de eerste 25 minuten weinig in het spel voorkwam, combineerde met Luis Suárez en schoot de bal van buiten het strafschopgebied uiterst nauwkeurig in de hoek: 1-1. Messi is daarmee in tien officiële wedstrijden dit seizoen goed voor elf treffers en vier assists voor Barça.

Op slag van rust ontsnapte Barcelona aan een nieuwe dreun. Denis Cheryshev, die na twaalf minuten binnen de lijnen was gekomen voor de geblesseerde Gonçalo Guedes, verprutste een enorme kans op de 2-1. Ook José Gayà scoorde niet uit de rebound.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de tweede helft was de energie van Valencia grotendeels op. De thuisploeg zakte wat verder terug en loerde op de counter. Barcelona had in het tweede bedrijf heel veel balbezit en zocht continu naar openingen in de stugge defensie van Valencia, maar dat wilde maar niet lukken.

Los Che kregen maar twee tegendoelpunten in hun laatste vijf La Liga-duels en hielden ook tegen Barça stand. Barcelona verzuimde daardoor de koppositie te pakken en staat tweede met vijftien punten, evenveel als Atlético Madrid.

Sevilla
Sevilla
2 - 1
Celta de Vigo
Celta de Vigo

Sevilla was eerder op de zondag te sterk voor Celta de Vigo en is daardoor de nieuwe koploper van La Liga. Pablo Sarabia en Wissam Ben Yedder maakten de doelpunten voor de thuisploeg in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, waar Quincy Promes tien minuten voor tijd inviel. De aansluitingstreffer van Sofiane Boufal kwam te laat voor Celta, dat nu tiende staat.

LaLiga

Stand LaLiga 2018/2019

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
26
9
3
90-36
+54
87
2
Atlético Madrid
38
22
10
6
55-29
+26
76
3
Real Madrid
38
21
5
12
63-46
+17
68
4
Valencia
38
15
16
7
51-35
+16
61
5
Getafe
38
15
14
9
48-35
+13
59
6
Sevilla
38
17
8
13
62-47
+15
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.