Barcelona bevestigt vertrek Arthur naar Juventus en openbaart transfersom

Reacties

Barcelona neemt aan het einde van het seizoen afscheid van Arthur Melo. De 23-jarige middenvelder verruilt de Catalaanse club voor Juventus, dat 72 miljoen euro voor hem betaalt plus tien miljoen aan bonussen. Miralem Pjanic zal spoedig de omgekeerde weg bewandelen.

Barcelona bevestigt vertrek Arthur naar Juventus en openbaart transfersom
© Pro Shots

Arthur tekent voor vijf seizoenen bij Juventus en is onderdeel van een spelersruil. Barcelona is door de coronacrisis genoodzaakt om iets te doen en zou vooral financieel een opsteker krijgen door de deal. Barça betaalde twee jaar geleden nog 31 miljoen aan Grêmio voor Arthur en krijgt nu meer dan het dubbele terug.

In aanloop naar de uitwedstrijd tegen Genoa blikte Juventus-trainer Maurizio Sarri maandag al vooruit op de ruildeal. 'Over Pjanic twijfel ik niet, hij gaat naar een geweldig team, is een intelligente jongen en zal tot de laatste dag 101 procent geven voor Juventus. Over Arthur is het nog te vroeg om te praten. Hij moet zich nu op andere dingen concentreren, maar we houden hem in de gaten.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor Arthur was Barcelona zijn droomclub, maar hij gaat toch akkoord met een overgang naar Turijn. Hij is nu de duurste speler van deze zomer tot nu toe. Chelsea-aankoop Timo Werner was dat eerst met een transfersom van 53 miljoen. De middenvelder speelde tot nu toe 72 duels voor Barça waarin hij vier keer scoorde. De Braziliaan maakt het seizoen af en zit ook bij de wedstrijdselectie voor de topper tegen Atlético Madrid van dinsdagavond.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.