Barcelona bevestigt het onvermijdelijke: Valverde ontslagen

Reacties

Het hoge woord is er dan eindelijk uit: Barcelona heeft trainer Ernesto Valverde maandag op straat gezet. Dat is het onvermijdelijke besluit na enkele roerige dagen. Quique Setién volgt Valverde op. De voormalig coach van Real Betis tekent een contract tot medio 2022.

Barcelona bevestigt het onvermijdelijke: Valverde ontslagen
© Pro Shots

De positie van Valverde stond al geruime tijd onder druk en de nederlaag van afgelopen donderdag, waarin Barcelona op pijnlijke wijze een plek in de Spaanse Super Cup-finale misliep door een 2-1 voorsprong uit handen te geven tegen Atlético Madrid, was voor de technische leiding de druppel die de emmer deed overlopen. Vervolgens begon de zoektocht naar een opvolger.

Barcelona stuurde een delegatie naar Qatar om met oud-speler Xavi te praten over een directe terugkeer in Camp Nou. De huidige trainer van Al-Sadd zag het echter niet zitten om het stokje tussentijds over te nemen van Valverde, zoals ook Ronald Koeman daar naar verluidt voor bedankte. De twee oud-spelers waren alleen geïnteresseerd als zij in de zomer konden instappen.

Zolang wilde Barcelona echter niet wachten. Valverde kreeg maandag slecht nieuws van Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu, die juist lange tijd vertrouwen had gehouden in Valverde. Setién is zijn opvolger. De 61-jarige coach heeft voor tweeënhalf jaar getekend, waardoor een overstap van de Nederlandse bondscoach Koeman in de zomer geen optie meer is. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.