Barcelona bevestigt aanvragen arbeidstijdverkorting

Reacties

De coronacrisis heeft ook impact op Barcelona. De Catalaanse club heeft arbeidstijdverkorting aangevraagd om de financiële problemen het hoofd te bieden, ook voor de spelers.

Barcelona bevestigt aanvragen arbeidstijdverkorting
© Pro Shots

De aankondiging komt na de berichten dat de spelers voorlopig nee hadden gezegd tegen het voorstel van de clubleiding om het salaris drastisch te verlagen. De spelersraad zou de plannen van voorzitter Josep Maria Bartomeu van de hand hebben gewezen, omdat het een te groot offer zou zijn.

Nu moeten de spelers sowieso genoegen nemen met minder aangezien de aangekondigde aangevraagde arbeidstijdverkorting ook gevolgen heeft voor hun salaris. Het inkomen wordt immers aangepast aan het werk dat kan worden verzet met de door de overheid opgelegde beperkingen. Naar verluidt kan het gaan om een korting van zeventig procent vanaf het moment dat de maatregelen zijn ingevoerd.

Barcelona kan deze stappen zetten volgens de Spaanse wet, zolang de noodtoestand duurt. Bartomeu acht de maatregel noodzakelijk om de financiële gevolgen van de coronacrisis zo veel mogelijk te beteugelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.