'Barcelona betrekt Cillessen in ruildeal met Valencia'

Reacties

Alles wijst erop dat Valencia de nieuwe club wordt van Jasper Cillessen. Diverse media melden dat Barcelona met de nummer vier van Spanje een akkoord heeft bereikt over een ruildeal. De Braziliaan Neto bewandelt de omgekeerde weg.

'Barcelona betrekt Cillessen in ruildeal met Valencia'

In Spanje maken Mundo Deportivo en El Desmarque melding van een akkoord tussen Barcelona en Valencia, in Amerika doet tv-zender ESPN dat. De transferwaarde van zowel Cillessen als Neto, sinds 2017 eerste keus bij Valencia, wordt ingeschaald op dertig miljoen euro. Eerder leek de Oranje-international op weg naar Engeland, maar hij blijft dus actief in Spanje.

Voor Cillessen betekent de ophanden zijnde transfer naar Valencia een kans om weer wekelijks aan spelen toe te komen in een van de vijf grote competities, zoals hij wenste. Ook kan de dertigjarige doelman zijn opwachting maken in de Champions League, waarvoor Los Che zich als nummer vier van Spanje rechtstreeks kwalificeerde.

Volgens Mundo Deportivo gaat Cillessen in Mestalla evenveel verdienen als bij Barcelona, waar hij nog een contract tot medio 2021 had. De voormalig doelman van Ajax en NEC wilde na drie jaar vertrekken uit Camp Nou, omdat hij sinds zijn komst vooral in actie kwam in het bekertoernooi als stand-in van de Duitser Marc-André ter Stegen.

André Gomes
Cillessen is niet de enige speler die Barcelona op korte termijn zal verlaten. André Gomes is op weg naar Everton. De club van technisch directeur Marcel Brands huurde de Portugese middenvelder afgelopen seizoen al en krijgt nu dus definitief de beschikking over de voormalig speler van Valencia en Benfica. Gomes kost 25 à 30 miljoen euro.

De toekomst van Jasper Cillessen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.