Barcelona-aanvallers tanken zonder Messi vertrouwen in Boedapest

Reacties

Barcelona heeft ook zijn vijfde groepswedstrijd in de Champions League gewonnen. De ploeg van Ronald Koeman heeft zo richting de topper tegen Juventus van volgende week een uitstekende uitgangspositie om de winnaar van Poule G te worden.

Barcelona-aanvallers tanken zonder Messi vertrouwen in Boedapest
© Pro Shots
Ferencváros
Ferencváros
0 - 3
Barcelona
Barcelona

Koeman gaf een paar van zijn sterren rust voor de trip naar Boedapest. De voormalige bondscoach van Oranje deed geen beroep op Lionel Messi, Marc-André ter Stegen en Philippe Coutinho, terwijl hij ook nog spelers als Gerard Piqué, Ansu Fati en Sergi Roberto moest missen door blessures. Een uitgedund Barcelona had het woensdag geen enkel moment echt lastig met Ferencváros.

In de veertiende minuut was het al raak voor Barça. Antoine Griezmann dook op het juiste moment op bij de eerste paal na een versnelling van Jordi Alba en werkte de bal achter zijn standbeen binnen uit een voorzet van de linksback. Voor Griezmann was de 0-1 al zijn derde goal in de laatste drie duels, hij lijkt de weg omhoog nu echt te zijn ingeslagen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Een andere Barcelona-aanvaller die lang aanpassingsproblemen heeft gehad, was tegen de Hongaren ook uitstekend op dreef; Ousmane Dembélé gaf eerst de assist bij een intikker van Martin Braithwaite (0-2) en benutte daarna een strafschop na een overtreding op Braithwaite (0-3). Zo liep Barcelona binnen een halfuur uit naar een ruime voorsprong.

De grote marge bood Koeman de kans verder te rouleren, hij wisselde bij de start van de tweede helft Sergio Busquets en Jordi Alba en bracht Frenkie de Jong en Junior Firpo binnen de lijnen. Barça nam na rust gas terug en spaarde de nodige energie op weg naar de uitwedstrijd van zaterdag tegen Cádiz. Sergiño Dest maakte de negentig minuten vol tegen Ferencváros en speelde opnieuw verdienstelijk als rechtsback.

Juventus
Juventus
3 - 0
Dinamo Kiev
Dinamo Kiev

Juventus was na vier groepsduels al zeker van een plek bij de laatste zestien in de Champions League. Het duel met Dinamo Kiev stond in het teken van het verder perfectioneren van de speelstijl onder de nieuwe trainer Andrea Pirlo en meer vertrouwen opdoen op weg naar de grote test in Camp Nou, waar volgende week dinsdag de tweede confrontatie met Barcelona wacht. Met Matthijs de Ligt in het hart van de verdediging en Álvaro Morata en Cristiano Ronaldo als aanvallers overtuigde Juve tegen de Oekraïners.

De thuisploeg opende in de 21ste minuut de score en dat gebeurde via Federico Chiesa, die vanaf rechts een loopactie naar het centrum maakte en raak kopte uit de voorzet van Alex Sandro. Dinamo Kiev-goalie Georgi Bushchan zag er bij de 1-0 niet erg goed uit, maar bood daarna wel knap weerstand. In de 57ste minuut had hij wat pech toen hij botste met Morata en van die botsing kon Ronaldo profiteren door de bal bij de tweede paal binnen te tikken: 2-0. Voor de Portugees betekende die goal een prachtige mijlpaal: de 35-jarige ster van Juventus heeft in zijn profcarrière nu 750 keer gescoord.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Juve probeerde door te denderen en liep via Morata nog uit naar de 3-0. De Spanjaard pikte zijn doelpunt mee door van dichtbij koeltjes af te werken na voorbereidend werk van Chiesa. Na een overtuigend optreden kan het vizier bij De Ligt en co op de derby tegen Torino van zaterdag. Drie dagen later wacht de clash met Barcelona.

De wedstrijd tussen Juventus en Dinamo Kiev werd overigens uitstekend geleid door Stéphanie Frappart, die als eerste vrouwelijke scheidsrechter voor een primeur zorgde in de Champions League. Voor de 36-jarige Française betekende dat een nieuwe mijlpaal in haar carrière.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep G UEFA Champions League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
6
5
0
1
14-4
+10
15
2
Barcelona
6
5
0
1
16-5
+11
15
3
Dinamo Kiev
6
1
1
4
4-13
-9
4
4
Ferencváros
6
0
1
5
5-17
-12
1
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.