Barcelona-aankoop Reis voor het eerst bij Jong Oranje

Reacties

Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi heeft vrijdagmiddag zijn definitieve selectie bekendgemaakt. De Nederlandse beloften spelen op 31 mei een vriendschappelijke wedstrijd tegen het Olympisch elftal van Mexico.

Barcelona-aankoop Reis voor het eerst bij Jong Oranje

Van de Looi nam liefst 33 spelers op in zijn voorselectie. Dat deed hij met het oog op de play-offs van de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. De teams die in de play-offs uitkomen, spelen op 28 mei nog een wedstrijd, terwijl Jong Oranje een dag eerder verzamelt. Thijmen Nijhuis (FC Utrecht), Danilho Doekhi (Vitesse), Azor Matusiwa (De Graafschap), Abdou Harroui en Deroy Duarte (beiden Sparta Rotterdam) horen daarom bij de afvallers.

Ludovit Reis is er wel bij. De middenvelder werd afgelopen dinsdag met FC Groningen uitgeschakeld door Vitesse en kan zo zijn debuut maken voor Jong Oranje. De afgelopen interlandperiode kwam de achttienjarige middenvelder nog uit voor Oranje Onder-19. Voor Reis is het een mooie afsluiting van een schitterende week, donderdag werd zijn droomtransfer naar Barcelona wereldkundig gemaakt.

Reis is niet de enige debutant in de selectie, ook Noa Lang (Ajax), Owen Wijndal (AZ), Kjell Scherpen (FC Emmen), Mike van de Meulenhof (PSV) en Mitchell van Bergen (sc Heerenveen) zitten voor het eerst bij de groep.

Selectie Jong Oranje:

Doel: Kjell Scherpen (FC Emmen), Jan Hoekstra (FC Groningen), Mike van de Meulenhof (PSV)

Verdediging: Rick van Drongelen (HSV), Deyovaisio Zeefuik (FC Groningen), Justin Hoogma (Sankt Pauli), Tyrell Malacia (Feyenoord), Sherel Floranus (SC Heerenveen), Perr Schuurs (Ajax), Owen Wijndal (AZ)

Middenveld: Dani de Wit (Ajax), Noa Lang (Ajax), Ludovit Reis (FC Groningen), Ferdi Kadioglu (Fenerbahçe), Teun Koopmeiners (AZ)

Aanval: Justin Kluivert (AS Roma), Calvin Stengs (AZ), Kaj Sierhuis (FC Groningen), Cody Gakpo (PSV), Donyell Malen (PSV), Mitchell van Bergen (SC Heerenveen)

De Toekomst van Oranje: Tahith Chong
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland O21
Meer over Nederland O21
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.