Barça wint beladen Spaanse Super Cup na kanonskogel Dembélé

Reacties

Barcelona heeft zondag de beladen strijd om de Spaanse Super Cup gewonnen. In het Marokkaanse Tanger werd Sevilla met 2-1 verslagen.

Barça wint beladen Spaanse Super Cup na kanonskogel Dembélé

De strijd om de Spaanse Super Cup stond bol van de relletjes. Fans van Sevilla boycotten de finale omdat het duel in Marokko werd afgewerkt, ook was de club het niet eens met het feit dat de Spaanse bond de restricties rond het opstellen van spelers zonder EU-paspoort weghaalde. Normaliter is het niet toegestaan tijdens wedstrijden in Spanje om meer dan drie spelers van buiten Europa op te stellen, maar omdat dit geen officieel duel betrof gold dit niet voor de Super Cup volgens de bond.

Sevilla was het niet eens met die beslissing en dreigde met een boycot, maar zover kwam het niet. De opstellingen werden een uur voor aanvang gewoon bekendgemaakt en daaruit bleek dat Jasper Cillessen geen basisplaats had bij Barcelona. De Nederlander is tweede keeper achter Marc-André ter Stegen, die een basisplaats had.

De Duitser moest al na negen minuten vissen in Tanger: Pablo Sarabia vond de linkerhoek. Barça, dat met Lionel Messi, Luis Suárez en Ousmane Dembélé speelde voorin, kon daar niet veel tegenover zetten. Suárez was tot tweemaal toe dichtbij, maar het was Gerard Piqué die vlak voor rust doel trof. Hij was alert en benutte de rebound nadat Messi de paal had geraakt uit een vrije trap.

Bij deze stand zou een beslissing moeten volgen in Marokko, omdat voor het eerst sinds de huidige opzet van de strijd om de Super Cup de finale over één wedstrijd gespeeld wordt. De Spaanse bond bracht deze wijziging aan om overbelasting van spelers te voorkomen. Ook met deze beslissing was Sevilla het overigens niet eens.

De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, maar Dembélé dacht daar anders over. De Fransman speelde geen puike wedstrijd, maar haalde tien minuten voor tijd wel genadeloos hard uit. Sevilla-keeper Tomáš Vaclík was kansloos op de kanonskogel, die via de onderkant van de lat in het doel belandde. Dit bleek het laatste wapenfeit van de strijd om de Super Cup, ook omdat Ter Stegen in de slotfase nog een penalty keerde. Wissam Ben Yedder schoot slap in, waardoor de Duitser redding bracht.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.